• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VAN dla 9 os / Używany 1-2 lat

Jakub9

Nowy
Punktów
0
Szanowni Forumowicze, piszę do Was z prośbą o prostą radę: co kupić? Wierzę, że z Waszym doświadczeniem podejmę możliwie najlepszą decyzję.

Szukam osobowego VANa, z maksymalną liczbą miejsc dla pasażerów, tj. 9. Jedyne i najważniejsze dla mnie kryterium to samochód jak najmniej awaryjny. Tak, wiem (albo przynajmniej domyślam się) jak teraz się projektuje samochody. Chciałbym kupić samochód krajowy, roczny. Wybór nie jest specjalnie duży, ale może wystarczający? Vivaro/Trafic/Talento, Vito/V, ProAce/Expert/Jumpy, Transporter/Caravelle, Transit/Turneo. Jeśli coś pominąłem, a uważacie, że warto - proszę piszcie!

Z góry dzięki...

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Obsługuje parę nowych T6 , Vivar , i Transitów. Awaryjność do ok 100tys znikoma w każdym egzemplarzu ( wszystkie jeżdżą po Niemczech w jednej firmie). Z opinii kierowców najlepiej jeździ sie fordem, ponoć najwygodniejszy na trase ok. 1000km na raz , potem vivaro a na końcu t6. Ale wiadomo opinia jesta jak d... kazdy ma swoją. Wcześniej jeździli t5 i nie narzekali. Druga sprawa ze vivara i transity sa lepiej wyposażone, wiec dlatego pewniej lepiej się jeździ. ( właściciel mówi ze za te same pieniądze ma fajniejsze ople czy fordy niż vw)

Jakub9

Nowy
Punktów
0
Obsługuje parę nowych T6 , Vivar , i Transitów. Awaryjność do ok 100tys znikoma w każdym egzemplarzu ( wszystkie jeżdżą po Niemczech w jednej firmie). Z opinii kierowców najlepiej jeździ sie fordem, ponoć najwygodniejszy na trase ok. 1000km na raz , potem vivaro a na końcu t6. Ale wiadomo opinia jesta jak d... kazdy ma swoją. Wcześniej jeździli t5 i nie narzekali. Druga sprawa ze vivara i transity sa lepiej wyposażone, wiec dlatego pewniej lepiej się jeździ. ( właściciel mówi ze za te same pieniądze ma fajniejsze ople czy fordy niż vw)

Adam89, bardzo Ci dziękuję za konkretną poradę. Pozdrawiam!

Do góry Bottom