• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VAS5054A + ODIS brak połączenia

2dest86

Początkujący
Punktów
0
Nie mam głowicy na rs323 tylko pod usb, myślałem, że brak portu com ma związek z tym , że po podpięciu vas-a w menadżerze widzę porty COM/USB. Ale ok, jeśli to ma tyle co piernik do wiatraka to się cieszę, na dniach zabieram się za instalację.

marcinekm3

Nowy
Punktów
0
Witam. Temat stary, a ja co prawda rzadko tu zaglądam, ale potrzebuję pomocy z głowicą 5054A(chinol), nie chce zaczynać nowego tematu bo problem taki sam - brak połączenia, kluczyk i samochod z znakiem zapytania, głowica nowa, instalacja ODIS 5.1.6 + Postsetup 89.5.60, zgodnie z instrukcja z youtube, katalog softing podmieniałem już na kilka jakie udało mi się znaleźć ponieważ w paczce z programem nie było. Interfejs po kablu i bluetooth wykrywa i instaluje sterownik jako 5054, system Windows 7 32bit. Co jeszcze można zrobić ? W odis widzi VCI jako 5054, chociaż wchodząc w admin jest GDI 6xxx. Co prawda próbowałem połączyć się z Golfem 4, ale nie powinno to mieć chyba wpływu, i znak samochodu w ODIS powinien wiedzieć połączenie ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Witam. Temat stary, a ja co prawda rzadko tu zaglądam, ale potrzebuję pomocy z głowicą 5054A(chinol), nie chce zaczynać nowego tematu bo problem taki sam - brak połączenia, kluczyk i samochod z znakiem zapytania, głowica nowa, instalacja ODIS 5.1.6 + Postsetup 89.5.60, zgodnie z instrukcja z youtube, katalog softing podmieniałem już na kilka jakie udało mi się znaleźć ponieważ w paczce z programem nie było. Interfejs po kablu i bluetooth wykrywa i instaluje sterownik jako 5054, system Windows 7 32bit. Co jeszcze można zrobić ? W odis widzi VCI jako 5054, chociaż wchodząc w admin jest GDI 6xxx. Co prawda próbowałem połączyć się z Golfem 4, ale nie powinno to mieć chyba wpływu, i znak samochodu w ODIS powinien wiedzieć połączenie ?
Podłączam się pod pytanie, mam ten sam problem, głowica vas 6154, windows 7 32bit, również nie mam na płycie katalogu softing, również dwa znaki zapytania i dupa blada :)

Do góry Bottom