Fornax
SuperMechanior
- Punktów
- 11
Witam,
Samochód tj. Audi A3 z 2001 roku zawsze sprawdzam poprzez VAG-COM 3112 na Laptopie Dell Latitude D631 z Windows XP.
Niestety nie miałem go pod ręką i zainstalowałem na szybko VCDS-Release-16.8.4 - kliknąłem potem mimo to kontynuuj i uruchomiłem program..
Wcześniejszą wersją bezproblemowo testowałem kabelkiem VAGKKL+FIATECUSCAN na kanale 7.
COM4 - Test ok jednak gdy wchodzę na zakładkę Instruments czy jakąkolwiek inną VCDS nie chce się połączyć z komputerem samochodu.
Poza tym mam zainstalowane sterowniki i nigdy nie było problemu z kablem - wykrywa go
Miałem i mam następujące ustawienia które zawsze spisywały się świetnie..
Teraz ta sama sytuacja pojawia się na wersji VAG-COM 3112..
Wydaje mi się że problem nastąpił po zainstalowaniu nowszej wersji - nie za bardzo wiem jak to teraz odkręcić - odinstalowałem nowszą aplikację jednak problem nadal występuje. Po przywróceniu systemu - brak zmian.
Standardowo COM4 jest ok
A podczas próby łączenia
Nawet dioda miga podczas próby połączenia..
Ostatnio był wymieniany procesor w liczniku Jaegera..
Czy to może mieć wpływ?
Na POLSKI VAG 4.9 taka sama sytuacja..
Natomiast sprawdziłem w Punto i Fiat Ecu Scan działa.
Samochód tj. Audi A3 z 2001 roku zawsze sprawdzam poprzez VAG-COM 3112 na Laptopie Dell Latitude D631 z Windows XP.
Niestety nie miałem go pod ręką i zainstalowałem na szybko VCDS-Release-16.8.4 - kliknąłem potem mimo to kontynuuj i uruchomiłem program..
Wcześniejszą wersją bezproblemowo testowałem kabelkiem VAGKKL+FIATECUSCAN na kanale 7.
COM4 - Test ok jednak gdy wchodzę na zakładkę Instruments czy jakąkolwiek inną VCDS nie chce się połączyć z komputerem samochodu.
Poza tym mam zainstalowane sterowniki i nigdy nie było problemu z kablem - wykrywa go
Miałem i mam następujące ustawienia które zawsze spisywały się świetnie..
Teraz ta sama sytuacja pojawia się na wersji VAG-COM 3112..
Wydaje mi się że problem nastąpił po zainstalowaniu nowszej wersji - nie za bardzo wiem jak to teraz odkręcić - odinstalowałem nowszą aplikację jednak problem nadal występuje. Po przywróceniu systemu - brak zmian.
Standardowo COM4 jest ok
A podczas próby łączenia
Nawet dioda miga podczas próby połączenia..
Ostatnio był wymieniany procesor w liczniku Jaegera..
Czy to może mieć wpływ?
Na POLSKI VAG 4.9 taka sama sytuacja..
Natomiast sprawdziłem w Punto i Fiat Ecu Scan działa.