• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VCDS VAG 21.9 - EN-DE

jackop98

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z VCDS 21.9
Kupiłem kabel z chin. Po zainstalowaniu programu zgodnie z instrukcją skopiowaniem VCDSLoader do folderu VCDS i zainstalowaniu kabla, podłączeniu do samochodu audi a3 8p rownież probowalem z vw z podobnym skutkiem kabel nie może się połączyć z samochodem. Po podłączeniu kabla zaswieca się zielona dioda po chwili czerwona za moment obie gasną oczywiscie mam włączony zapłon, wchodzę funkcje opcje chce zrobić test i wyskakuje komunikat interface : found
Status : not plugged into car. Panowie pomóżcie bo już szału dostaje, dodam też że instalowałem juz kilka krotnie i nic.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Jak zupka chińska jest dobra ….to, trzeba mieć inne te kubki smakowe

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1643
czyli sumując:
- komputer wyrywa kabelek
- kabelek nie działa w samochodzie

pomyślmy... problem będzie albo z kabelkiem albo samochodem. działa na innym aucie? czy z tym audi coś innego się łączy?

najlepiej odesłać do "maj frenda" z Chin i tyle.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Albo do adako…..Zadzwon do nich na infolinie
Albo pomysł trochę, dlaczego się nikt nie garnie do pomocy

jackop98

Początkujący
Punktów
0
Próbowałem dosłownie wszystkiego, począwszy jak w opisie zaznaczyłem, że próbowałem na vw, podejrzewam, że winny jest kabel chociaż jest nowy. Pomyślałem, zapytam moze ktoś miał podobny problem
Automatyczne połączenie postów:

czyli sumując:

pomyślmy... problem będzie albo z kabelkiem albo samochodem. działa na innym aucie? czy z tym audi coś innego się łączy?

Tak, samochód łączy się z innym kablem vag i multidiag pro
Automatyczne połączenie postów:

czyli sumując:

Dokladnie, raczej odeślę bo nic z tego nie będzie, ale myślałem że miał ktos podobny problem i go rozwiazal

Ostatnia edycja:

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Zdajesz sobie sprawę, ze możesz sobie sprawę karna zafundować ?
Takich rzeczy nie kupuj przez net !

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Naruszasz prawa autorskie …skąd tys się urwał ?
Kabel Chińczyk moze być do innej wersji

jackop98

Początkujący
Punktów
0
Potrzebowałem pomocy/podpowiedzi jak rozwiązać problem z połączeniem z samochodem za pomocą kabla vag, a teraz widzę musze szukac pomocy u adwokata... czy Panu nie zdążyło sie nigdy kupic nic chińskiego? Jeżeli tak to ma Pan przechlapane, a teraz szybko wziac te wszystkie rzeczy oczywiście które Pan posiada, chyba że w domu same oryginały, ale jak coś to szybko chować w piwnice bądź w piec bo kraty...

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Rozbierz obudowę i wyślij mi zdjęcie płyty z dwóch stron na Priv

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Potrzebowałem pomocy/podpowiedzi jak rozwiązać problem z połączeniem z samochodem za pomocą kabla vag, a teraz widzę musze szukac pomocy u adwokata... czy Panu nie zdążyło sie nigdy kupic nic chińskiego? Jeżeli tak to ma Pan przechlapane, a teraz szybko wziac te wszystkie rzeczy oczywiście które Pan posiada, chyba że w domu same oryginały, ale jak coś to szybko chować w piwnice bądź w piec bo kraty...
Czy on napisał,że chce zarobkowo wykorzystywać ten kabelek. Zakup może udokumentować więc o co kaman, przez urząd celny przeszło bo nie szmuglował w torbie. Więc najpierw niech wezmą się za odpowiednie służby które nie działają jak powinny a potem straszą nas sądami. Choć w naszym państwie powiedzenie "dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf" znów nabrało specjalnego znaczenia.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom