• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra B 1.6 8v

Bombel1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
włocławek
Panowie taki problem. Vectra zaczęła falowac na obrotach i poprzedni mechanik zaczął walczyć z silniczkiem krokowym, bez zmian. Potem samochód trzymał cały czas po odpaleniu około 3 tys obrotów na gazie i na benzynie jednakowo. Potem nie chciał chodzić na benzynie ( okazało się ze nie było impulsu na monowtrysk ). po ogarnięciu tego sam się uleczył jednak po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów i w momencie włączenia sie wentylatora znów wszedł na obroty. Sprawdzone podciśnienia, uszczelki na monowtrysku i kolektorze ssącym, wymieniony czujnik temp do kompa, sprawdzona sonda lambda i brak pomysłu. Czy może być walnięty komputer?

Bombel1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
włocławek
normalnie pomoc jak pod budką z piwem... dzięki chłopaki

wysokie obroty to sprawdzone lewe powietrze, przepustnica, czujnik temp, profilaktycznie sonda lambda - jakie to są działania na pałę

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
był wymieniony na nowy a potem na oryginalną używke
No to jeszcze wymień na nie oryginalną używkę- i będzie komplet:p:D
wysokie obroty to sprawdzone lewe powietrze, przepustnica, czujnik temp, profilaktycznie sonda lambda - jakie to są działania na pałę
Oczywiście, że na pałę!!! Powymieniałeś tyle a efekt ten sam- czyli ,,dupa,,:D
Jedz do mechanika tyle, że ogarniętego- a ty zajmij się tym na czym się znasz:D- tylko nie naprawą samochodów:rolleyes:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
był wymieniony na nowy a potem na oryginalną używke
No to jeszcze wymień na nie oryginalną używkę- i będzie komplet:p:D
Oczywiście, że na pałę!!! Powymieniałeś tyle a efekt ten sam- czyli ,,dupa,,:D
Jedz do mechanika tyle, że ogarniętego- a ty zajmij się tym na czym się znasz:D- tylko nie naprawą samochodów:rolleyes:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A co mam napisać? Jedz do mechanika:rolleyes: ?

Bombel1978

Początkujący
Punktów
0
Miasto
włocławek
Bo wydawało mi się że po to jest forum żeby pomóc, doradzić. Samochód rocznik 96 to rozumiem że idąc tym tokiem myślenia jechać do mechanika który podłączy com opel i sprawa rozwiązana. Wg mnie temat wydawał sie prosty jednak życie to zweryfikowało...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
szczerze? to właśnie dwa dni temu takiego lawetą wywiozłem na szrot bo pasek alternatora wkręcił się w rozrząd...klient się poddał i zamiast wydać kasę na naprawę wolał wziąć 350 za złomowanie...polecam te same rozwiązanie.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Gaz z pokrętełkiem? Odepnij aku na chwilę, potem odpal na benzie i daj mu pochodzić. Zobacz czy będzie poprawa.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Bo wydawało mi się że po to jest forum żeby pomóc, doradzić.
Oczywiście, że po to jest, tylko racz zauważyć, że jest to FORUM MECHANIKÓW- czyli ludzi którzy już coś wiedzą, a nie szukają ze świeczką igły w stogu siana:shifty:

Do góry Bottom