• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra b

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
Witam, mam problem z moją vectra b 1.8 125km 2001r, a mianowicie cały czas wywala mi błąd zbyt ubogiej mieszanki, okazało się że pierwsza sonda lambda jest zepsuta, kupiłem nową i był spokój przez 50km, czyli nic się nie zmieniło. Dodam jeszcze, ze sondy zostały sprawdzone na przyrzadzie, który wykazał, że pracują one w granicach ok 750mv, czyli są w 100% sprawne. Pewien "spec" zasugerował, że błąd może być spowodowany instalacją gazową, którą założyłem 3 miesiace temu, jest to najnowsza instalacja sekwencyjna BRC. Co teraz robić, jechać do gazownikow na gwarancje, zeby sprawdzili wszystkie emulatory, parowniki i odpowiedzialne za to podzespoly czy szukać przyczyny gdzie indziej ?

Pawelkus

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Świdnica
Autoelektronika, za takie odpowiedzi to podziekuje, nie jestem gazownikiem i sie na tym nie znam, dlatego sie pytam, dzięki Marek_S

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiesz ... chciałeś odpowiedz to masz, jak ja stroje auto to czasem trwa to kilka godzin ( jak upierdliwe ) po OBD i AFR . Gazownicy najczęściej nie mają pojęcia o co chodzi i tego nie robią

Do góry Bottom