• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vectra c zamek tylnej klapy

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Mam klienta z vectrą c około 2005 roku z tylną klapą otwieraną automatycznie. Już dwa razy to dziadostwo usiadło. Teraz pytanie czy da radę zamontować zwykłe rozwiązanie i jakoś w elektronice to uporządkować?? Op com'a mamy ale czy to wystarczy??

Bajzel

Gaduła
Punktów
15
Myślę że da rade, tylko że zamki mają inne kości więc trzeba będzie pokombinować ,moim zdaniem najlepiej dorwać gdzieś ze szrotu kość razem z zamkiem od zwykłej klapy. Oczywiście kwestia zmian programowania na pewno w BCM i REC. Potrzebować będziecie carpassa.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
Jakie ty masz tam kosci w zamku,o czym ty piszesz.

Bajzel

Gaduła
Punktów
15
złącze elektryczne z pinami jak wolisz.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
muszę więc rozebrać i popatrzejać....

Psyche

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Katowice
WItam, jesli mozna to podepne sie pod temat, dzis dostalem taka vectre c na wymiane zamka tylnej klapy, dostalem go razem z przyciskiem (mikrostyk do otwierania). Zamontowalem nowe ale nie dziala, przycisk nie reaguje. Sam w sobie wydaje sie dzialac poprawnie tj po jego wcisnieciu miedzy pinami jest przejscie, gdy puszczam przejcia nie ma. Napiecie na silniczek otwierania jest stale 12V, na glowna kostke do zamka przychodzi 12V na 3 piny, 4rty jest masowy. Pytanie brzmi jak ma byc , dlaczego wszedzie mam napiecie? Musze kasowac opcomem zeby zatrybilo czy cos jest nakopane w instalacji?

pozdro

Psyche

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Katowice
wiazka jest ok w gumie laczacej klape z reszta auta nic nie znalazlem, na zamku mam 3x 12V na silniczku klapy tez jest 12 V, wciskanie przycisku nic nie robi.

Psyche

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Katowice
nie, tylko ciagnac linke od srodka tj mechanicznie mozna ja otworzyc.

Do góry Bottom