• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vito 2006r 2.2cdi 80kw

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Jak w temacie,podczas jazdy i trzymaniu gazu w jednej pozycji zaczyna po chwili jak by go przymulac i pusci,i tak non stop,chwile ustanie i znowu,jak by cos go przyduszalo,czasem slychac w granicach okolo 2tys obr jak by cos tarlo,ale jak troche zejdzie z obrotow lub sie doda gazu ustaje,taki specyficzny dzwiek,idzie to od strony silnika,bylo to u jednego mechanika i stwierdzili turbo,wymienili i nadal to samo,tak mi klient powiedzial ze sie nic nie zmienilo

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Piotrek, kurła, więcej info. bo to co klient powiedział i inni zrobili to można o kant dupy rozbić.

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Wlasnie ze nic wiecej nie powiedzial,tylko ze mu to galopuje jak jedzie z stala predkoscia i czasem zaczyna cos tam trzec,wymienili mu turbo bo uznali ze to jest to,ja to dopiero dzis sprawdzalem na szybko po poludniu,jutro sie wepne w podcisnienie gruszki manometrem i sprawdze czy cisnienie skacze zeby cos zaczac wyeliminowywac czy jakos tak,moze nieszczelnosc na ic,albo zlaczach albo pekniety przewod albo albo i albo trzeba sie napic

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Tylko to sie non stop nie dzieje,jako jak jajezdzilem,dostaje myka i zaczyna sobie galopowac,jak dodam troche gazu lub mocniej ciagnie rowno,tylko nastalych obrotach i nie zawsze

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Piotrek, jak będziesz miał to auto, zaczniesz diagnozę, to wszystko stanie się jasne. też nieraz się martwię co to może być, bo tyle warsztatów już objechało. a jak przychodzi co do czego to po max godzinie mam odpowiedź. oczywiście nie zawsze hehe. czasem trzeba się pomyśleć, ale właśnie dlatego lubię ten zawód :)

Do góry Bottom