• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vivaro 1.9 blad pozyzej 2000rmp.

Suchy08021990

Uczestnik
Punktów
1
Witam.jak w temacie mam blad powyżej 2000 obrotow. P1125.80 i P1125.0A.
Podciśnienie sprawdzone ręczną pompką próżniową,trzyma czyli wężyki całe. Czujnik i zawor od turbiny nowy, wymieniony też egr. Na zapłonie zawor turbo dostaje napiecie aku 12v z groszem. Może mnie ktoś naprowadzić co mogę sprawdzić samodzielnie? Nie jestem mechanikiem, przebywam za miedzą, nie da się jechać po autostradzie czy pod dużą górkę. Po mieście do 3 biegu idzie jak trzeba,turbo wstaje wcześnie itd ale na autostradzie po przekroczeniu 2000 wyrzuca błąd,traci moc do tego stopnia że musiałbym do 1 zredukować żeby jechał z 20km/h. Cofam kluczyk odpalam ponownie i jadę dalej ale nie podoba mi się ten manewr na dłuższą metę....zapomnialem dodac ze przeplywomierz zalozony nowy,bez zmian jak na starym.byłbym wdzięczny za wszelaka pomoc pozdro.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
312
Cześć

Możesz samodzielnie sprawdzić kody błędów i je przepisać, powrzucać screeny jakieś dane, od tego można by zacząć.

Jak Cię mam na coś naprowadzić to boost solenoid valve, zacznij od przewodów. Jak masz tylko podmieniać części, to lepiej podmieniaj z drugiego działającego auta a niżeli kupuj dziwne tanie zamienniki, bo sobie tylko możesz bubu narobić.

Życzę owocnych działań.

Ps. Rozumiem że za miedzą mechaników nie ma?

Suchy08021990

Uczestnik
Punktów
1
Nowy zawor(pierburg) wymieniony na nowy(pierburg) i wszystko działa.ehhh te dzisiejsze czesci...

Do góry Bottom