Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
jak jest komprecha, to może czujnik wału być. miałem tak 2 razy. na zimnym z plaka, a potem cały dzień palił. błąd wału pojawiał się po długim kręceniu dopiero. nowy ori i auto paliło.
Witam kompresja sprawdzona jest ok Rozrzad maja sprawdzic jutro logi od mechanika
Czujnik walka walu podmieniony Odpala dopiero jak rozrusznik lapie kolo 190obr i podejrzana jest ustalona dawka paliwa 0 jak odpali jest dopiero jakas wartosc ,gdy dawka paliwa jest podana
Nie pamiętam w którym to miałem czy był to 2.5 czy 1.9 ale czujnik wału się odsuwał na takim zabezpieczeniu i nie było synchro.Moze wał zużyty i lata.Ale w nich zawsze po dłuższych kreceniach wyskakiwał błąd synchronizacji.Jak kompresja jest,ciśnienie 400 przy kręceniu i sprawny przepływomierz bardzo ważne to zostaje synchro.
E tam. 3 miesiące jeździłem z padniętą przepływką, aż dopiero się kierownik przejechał raz Masterką i wyczaił, że auto pod górki w ogóle nie idzie. A ja nawet dawałem radę wyprzedzać, wystarczyło przytrzymać go na 3000 RPM i nagle dostawał kopa. Palił od strzała.