• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vivaro 2,5 traci moc

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
witam Panowie mam vivaro z 2007r.silnik 2,5 samochód traci moc po podłączeniu pod kompa wykazało dpf był wyciety oraz błąd p0098 (regulator) co do dpf-a poszla nowa mapa blad sie uspokoił jednak dalej traci moc podczas jazdy.Jesli chodzi o parametry wtryski ok natomiast sam regulator faluje odchył do 2-setek.I niby wiadomo regulator do wymiany jednak został podmieniony i dalej to samo tylko ze podczas jazdy na(drugim regulatorze)wyciecie nie nastepuje nagle tak jak na starym ale samochód od poczatku jest zamulony .I teraz tak na oryginalnym (tym pierwszym )nr.jest 0928400672 na tym ktory podmieniłem rózni sie kocówka tego numeru obudwa do silnika 2,5 czy w tym moze byc problem?

mondeo

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Chojnice, Tuchola
A odepnij EGR i przejedź się (wyskoczy check ) ale zobaczysz czy jest różnica, jeśli będzie to będziesz wiedział co trzeba jeszcze wyciąć z kompa

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
egr ?ale po co? bład ewidentnie tkwi w układzie paliwowym a dokladniej ,,falowanie ,,na regulatorze zalezy mi bardziej na odpowiedzi przez co to sie moze dziac jezeli ..a tak obstawiam ze on jest ok.Jutro bede mial oryginał z boscha o tych samych numerach seryjnych na podmianke.Załoze go zeby wykluczyc nieprawidłowe działanie w 100%

piteros01

Gaduła
Punktów
1
Miasto
rabka
tak nówka poszla do sprawdzenia pompa prawdopodobnie ma za maly wydatek

Do góry Bottom