• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volkswagen Passat 1.6 B5 kopci na niebiesko

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Witam forumowiczów jak w temacie passat kopci na niebiesko , raczej wiem ze to problem będzie z pierścieniami tłokowymi ale niechce mi się rozbierać silnika tylko chce to auto sprzedać a ze jest z rocznika 1999r i przebiegiem 270000km tym bardziej chce go „uzdrowić „ na chwile chociaż , macie jakieś pomysły patenty , słyszałem ze militec od K2 jest dobry ale niewiem czy na kopcenie pomoże , proszę o radę

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Witam forumowiczów jak w temacie passat kopci na niebiesko , raczej wiem ze to problem będzie z pierścieniami tłokowymi ale niechce mi się rozbierać silnika tylko chce to auto sprzedać a ze jest z rocznika 1999r i przebiegiem 270000km tym bardziej chce go „uzdrowić „ na chwile chociaż , macie jakieś pomysły patenty , słyszałem ze militec od K2 jest dobry ale niewiem czy na kopcenie pomoże , proszę o radę
czyli krótko mówiąc chcesz wy.......ć przyszłego kupującego

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
A co mam zrobić remontować samochód który jest wart 2500 zł ? To wole na złom oddać , chce spróbować czy się da coś zrobić poza tym to samochód mojej sąsiadki i ona prosiła żebym jej pomógł ,mnie tez kiedyś oszukali po 1,5 miesiąca silnik się zatarł i co do kogo pretensje jak patrzyłem na niego chodził super może przypadek a może zaplanowane

dysfunkcyjny

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Warszawa
Jedyna ingerencja w silnik która nie jest oszustwem to zastosowanie płukanki. Jeśli masz szczęście i silnik bierze olej przez pierścienie zablokowane w rowkach nagarem to może trochę pomóc.
Pozostałe kombinacje to "pudrowanie trupa" które pozostaną kwestią Twojego sumienia. Tłumaczenie że też zostałeś kiedyś oszukany jest trochę słabe.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
, proszę o radę
..oto rada ..DOBRA RADA !! Nie kombinuj ,nie ściemniaj tylko graj w otwarte karty ...auto nie jest drogie a szargać swoje imię dla tych paru groszy jest głupotą (chyba że wyznajesz zasadę < Polaczek cwaniaczek> ) .Tylko pamiętaj że kij ma dwa końce i jak Kolega powyżej napisał --sprawa Twojego sumienia --którego nie powinieneś zaprzedać !!

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Ok zrozumiałem obiecuje wam choć się nie znamy ze nic nie będę robił kombinował itd oddam samochód tej pani i powiem żeby robiła z nim co chce ponieważ robota tego auta przewyższa wartość i nic nie jestem w stanie pomoc , dzięki za przywrócenie mi rozumu nie warto się sprzedawać za kilka srebrników pozdrawiam

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
P
Ok zrozumiałem obiecuje wam choć się nie znamy ze nic nie będę robił kombinował itd oddam samochód tej pani i powiem żeby robiła z nim co chce ponieważ robota tego auta przewyższa wartość i nic nie jestem w stanie pomoc , dzięki za przywrócenie mi rozumu nie warto się sprzedawać za kilka srebrników pozdrawiam
tenor.gif

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
To lepiej na złom albo poinformuj kupujacego. Stoi u mnie w kolejce Smart fourfour 1.5 D na UPG. Nowa właścicielka Pani adwokat długo się nie nacieszyła. Zgadnij kto płaci za naprawę?
Edit jak go będę rozkręcał to ma tu być i będzie jakiś biegły czy rzeczoznawca.
Ja nie pije ale coś czuję że będzie tu bal

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Dziś już gadałem z ta panią i mówiłem jak sprawa wyglada ma w poniedziałek zabrać auto i chyba odda na złom bo kopci masakrycznie także ja temat zakończyłem z tym autem

miras forumowicz

SuperMechanior
Punktów
20
Płukanka ropą plus olej świeży i filtry , oczywiście przedstawić faktury kupujacemu to przez rok spokój. Noni motodoktor do oleju .

Do góry Bottom