• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volkswagen passat b4 , coś puka w zawieszeniu ! [ KOMBI ]

Buggy126p

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wielkopolski
[ passat b4 1,9tdi 1996r kombi ] Witam, po wymianie amortyzatora wraz ze sprężyną z tyłu z prawej strony , podczas jazdy po " dziurach " , słychać lekkie pukanie , jakby metaliczne , macie jakieś propozycje co może być nie tak ? Są to amortyzatory takie jak na załączonym obrazku z tym plastikiem od góry , że po włożeniu amortyzatora od spodu , należy go przekręcić . Pozdrawiam .

Załączniki

• passatb4.jpg
    passatb4.jpg
    110,7 KB · Wyświetleń: 27

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
O dziękujemy ci wielkoduszny i miłościwy Panie, że zechciałeś się podzielić fotografią tych jakże pięknie zardzewiałych amortyzatorów, żywcem wyrwanych z jakiegoś padłego na niewiadomą boleść ,,paska,, spoczywającego na łonie Abrahama zwanego pospolicie ,,szrotem,,. I choć widziałem już w swym nędznym życiu wiele takich ,,amorów,, to jednagże za każdym razem raduje ten widok moje oczy, a na sercu czuję ciepło :D
A co to ma k...a do stukania, bo chyba nie założyłeś tych szrotów???:confused:

Buggy126p

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wielkopolski
Zdjęcie akurat na szybko poszukałem w internecie , żeby było wiadomo o co dokładnie chodzi , amortyzator nowy monroe a sprężyna nie pamietam jakiej firmy ale 100zł kosztowała .

( na zdjęciu widać ten plastik od góry amortyzatora o którym pisałem wyżej )

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
że po włożeniu amortyzatora od spodu , należy go przekręcić . Pozdrawiam .
No właśnie... należy to skręcić do kupy, a chyba ktoś zapomniał i stuka... Z tego co piszesz na to wygląda, poza tym dostałeś odpowiedź w pierwszym poście od toomiego.

Buggy126p

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wielkopolski
Zauważyłem jeszcze , że gdy samochód stoi na kołach więc amortyzator powinien dobrze dolegać , to widać po nachyleniu się że między amortyzatorem a karoserią jest tak jakby mała przerwa , jutro zrobię jakieś zdjęcia i to rozbiorę , zobaczymy co mu dolega . Dzięki za pomoc :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
OJP co za zdolniachy tu się ostatnio logują- złożyć prawidłowo 5 prostych elementów nie potrafią:banghead:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Niedługo będziemy radzić jak pompować koła...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czyli że zawieszenie jest na tyle łatwe , że na forum jest zakaz pytania o takie rzeczy tak ?
1. Pytać się możesz o wszystko- nawet o to jak podcierać dupę- z góry do dołu, czy może na boki:rolleyes:, ale jakie zadajesz pytanie taką otrzymujesz odpowiedź:bored:
2. Jak pisałem wcześniej kpl. kolumna to 5 elementów i nie mieści mi się w pale jak nie można ich złożyć prawidłowo:woot:
3. Zamieszczasz zdjęcie jakichś amorów ze szrotu, tak jakby nikt z tu obecnych nie widział takowych- trzeba było zamieścić foty tych twoich- to może by było widać co jest źle poskładane:bored:
4. Sam (domyślam się) zakładałeś te kolumny, więc to ty najlepiej powinieneś wiedzieć co sp....eś:shifty: Choć nie wiem jak to możliwe bo przecież (chyba) miałeś stare na wzór:shifty:

Już więcej nie chce mi się pisać....

Do góry Bottom