• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volkswagen Passat b7 2013 problem z ogrzewaniem postojowym

Kondziuu

Nowy
Punktów
0
Witam, jakiś czas temu zauważyłem że przy załączeniu webasta słychać jakiś dziwny odgłos z wabasta(jakby coś w środku latało), dzis podczas próby włączenia go z guzika na panelu nawiewu wyskoczył mi komunikat:"Usterka ogrzewania postojowego".Przed chwilą podłączyłem komputer i wyskoczyły mi trzy błedy: 01410 , 02251 , 03154. Czym one mogą być spowodowane i jak rozwiązać ten problem?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
218
Miasto
Gorzów Wlkp
Zbyt wysoka temperatura. Najczęściej przyczyną jest awaria pompy wody - brak obiegu. Zablokowane z powodu temperatury. To normalne. Po naprawie trzeba odblokować komputerem. Sprawdź pompę wody. Powinna być w okolicy webasto.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
668
Miasto
WLKP
Albo wentylator sie rozlecial.

Kondziuu

Nowy
Punktów
0
Zbyt wysoka temperatura. Najczęściej przyczyną jest awaria pompy wody - brak obiegu. Zablokowane z powodu temperatury. To normalne. Po naprawie trzeba odblokować komputerem. Sprawdź pompę wody. Powinna być w okolicy webasto.
Rozebrałem dziś pompę wody i okazuje się że rusza tylko jak ruszę go palcem, więc sądzę że do wymiany. Numer katalogowy tej pompy to webasto 7.02671.33.0 jakiś zamiennik w rozsądnej cenie ?

Do góry Bottom