• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo c30 1.6 D brak mocy

VolvoC30

Nowy
Punktów
0
Witam, mam pewien problem a mianowicie posiadam Volvo C30 1.6D 2007 rok auto posiada mapę na 140 koni nie cały miesiąc temu padła mi turbina oddałem swoją na regeneracje do mechanika po odebraniu auta, auto nie zbiera się tak jak przed regeneracja mianowicie słabo wkręca się na obroty, potrafi wyłączyć się turbina, slabo wstaje z niskich zakresów obrotów, czasami brakuje mocy w podjechaniu pod stroma górkę pedał w podłogę a obroty nie idą w górę. Dodam że nie posiadam katalizatora,dpf,egr, sondy

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
oddałem swoją na regeneracje do mechanika po odebraniu auta, auto nie zbiera się tak jak przed regeneracja
Sądzę że regeneracja nie była solidnie wykonana ! Czy otrzymałeś protokół z przeprowadzonego testu naprawianej turbosprężarki ..co konkretnie było naprawiane -wymieniane w turbie ?

VolvoC30

Nowy
Punktów
0
Sądzę że regeneracja nie była solidnie wykonana ! Czy otrzymałeś protokół z przeprowadzonego testu naprawianej turbosprężarki ..co konkretnie było naprawiane -wymieniane w turbie ?
Cała turbina była regenerowana od A do Z byłem u osób które zajmują się mapami i podpięli go pod komputer i auto pokazało 2 błędy od sterowania turbina i pedału, wszystkie błędy skasowali i wymienili zaworek od sterowania turbina i wtedy się trochę poprawiło ale dalej nie jest to to samo i powiedzieli że turbina ładuje już poprawnie bo było ogromne przeładowanie. Ogólnie po regeneracji przejechałem na początku 1000km i spaliło mi wirnik w turbinie na co dostałem papier że zbyt wysoka temperatura układu wydechowego i naprawili na gwarancji posiadam pełny przelot ale mało w to wierzę żeby spaliło wirnik od tego bo wcześniej jeździłem bez problemu czy może być np od tego że mapa była zrobiona na starej turbinie i turbina była inaczej ustawiona?

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Skoro przed naprawą turbo było ok a po juz auto nie jezdzi to serio nie jestes w stanie połączyć dwoch kropek ze sobą?

VolvoC30

Nowy
Punktów
0
Skoro przed naprawą turbo było ok a po juz auto nie jezdzi to serio nie jestes w stanie połączyć dwoch kropek ze sobą?
Na początku też myślałem że jest to wina turbo i złej regeneracji tylko nikt mi tego nie powiedział i auto ma tak że czasami idzie tak jak należy i wkręca obroty i wszystko a jak się trochę dłużej pojeździ to traci moc i jak się go zresetuje to odzyskuje na jakiś czas i traci znowu a jak się go pociągnie do 4k i wyższych prędkości to wtedy odrazu po zatrzymaniu się na światłach np i ruszeniu z jedynki i wrzuceniu dwójki jest szarpnięcie i turbo off i po resecie wraca do normy

Do góry Bottom