• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo S40 CEM

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Volvo S40 CEM wariuje. Rocznik 2005. Ktoś juz chyba kiedyś wymienial i cem jest od 2008 rocznika. Dorwałem drugi cem z rocznika 2006 i podrzuciłem do elektronika na przekopiowanie zawartości i elektronik mówi ze cem-y różnią się procesorami. Mowi ze może skopiować ale nie wie czy będzie wszystko ok. Czy ktoś może podpowiedzieć czy szukać nowszego CEM, czy jednak ten co dorwałem podejdzie? Nie siedzę w elektronice dlatego skopiowanie dałem komuś do roboty.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Volvo S40 CEM wariuje. Rocznik 2005. Ktoś juz chyba kiedyś wymienial i cem jest od 2008 rocznika. Dorwałem drugi cem z rocznika 2006 i podrzuciłem do elektronika na przekopiowanie zawartości i elektronik mówi ze cem-y różnią się procesorami. Mowi ze może skopiować ale nie wie czy będzie wszystko ok. Czy ktoś może podpowiedzieć czy szukać nowszego CEM, czy jednak ten co dorwałem podejdzie? Nie siedzę w elektronice dlatego skopiowanie dałem komuś do roboty.
a co się działo z autem ze wymieniasz cem

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Bo w 2008r byl cem z motorlami zabezpieczonymi a przed z niezabezpieczonymi,sa to inne procesory i jest to inny cem.Przedwoczoraj gryzlem taki temat stad swieze wiadomosci ktore mi jeszcze nie umknely.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
samochód wariuje czasami. Nie odpala, rozne kontrolki się zapalaja, wycieraczki wariują, kupa błędów po CAN. Zawsze pomagalo wyjecie CEM, przeczyszczenie stuków i 6 miesięcy byl spokój, teraz raz na tydzień dzieją się cyrki.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
ja kiedys borykalem sie z volvo v50 2,0 d sypal bledami auto zapalilo i gasko q czasie jazdy szarpal nieodpalal normalnie chocki klocki można bylo wykasować błędów tylko przy wypieciu ecu i cem jak kiedys wlazylem do zamrażarki cem na dwie godz i po wyjściu i zamontowaniu zero błędów wszystko dzialalo jak należy. Klijent zakupil nowy cel z serwisu z Szwecji bo miał tam wtyki i auto chodzi do dzis.

Do góry Bottom