• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo s60 II 1.6 HDI 84 kW. Szarpanie na zimnym silniku

rafal3326

Początkujący
Punktów
1
Bum! Tak na szybko sprawdzone po scholowaniu auta(odpiety przewód zasilania paliwa od filtra) nie podaje paliwa ;) nawet na chwilę odpalił.... Ani kropli nie poleciało. Bezpiecznik ok. Jutro się dobiore do pompy w zbiorniku i analiza. Ale teraz pytanie: czy to mogło mieć wpływ na taką prace silnika? Tzn szarpanie na zimnym?

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Lepiej sprawdź bo wydaje mi się że nie bd tam pompy w zbiorniku

rafal3326

Początkujący
Punktów
1
Lepiej sprawdź bo wydaje mi się że nie bd tam pompy w zbiorniku
Dzisiaj po pracy mam zamiar to rozbierać. Musi być pompa bo po wymianie filtra paliwa układ przelewa sie i odpowietrza jak kilka razy przekręca sie zapłon. Zresztą..... Jak robiłem odpalenie na krótko do czyszczenia wtryskow to odpinalem bezpiecznik pompy paliwa.

Problem szarpania rozwiązany.
Okazało się że wtryskiwacz nr 2 zbyt mocno pracował, przy okazji wypalając też UPG ;)
Wymiana filtra paliwa, regulatora, czujnika cisnienia paliwa, koła na wale nic nie pomogła.
Po wymianie wtryskiwacza, zakodowaniu, zresetowaniu dawek wyuczonych, adaptacji jazdą, problem ustał. Pozdrawiamy-zamykamy.

Do góry Bottom