• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo v50 2.0d 136 dpf

Marcinv50

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Złocieniec
Witam potrzebuje fachowej odpowiedzi posiadam volvo v50 2.0d 136 koników z dpf . Moje pytanie jest takie auto ciężko odpala na zimnym na bardzo go telepie świece żarowe sprawdzone i wymienione przekaźnik świec dzIała wtryskiwacze byly sprawdzone wszystko działa tylko nurtuje mnie pytanie to tylko sie dzieje jak temperatur spadnie ponizej 10 stopni jeszcze jedno mam klasy wtryskiwaczy 6.5.5.4 nie powinny być takie same czy to moŻe wpłynąć na prace silnika dziękuję za odczytanie odpowiedź pozdrawiam

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Witam potrzebuje fachowej odpowiedzi posiadam volvo v50 2.0d 136 koników z dpf
Oprócz tego co już wykonałeś koniecznym było by wykonanie dokładnej diagnozy silnika (parametry,,ewentualne błędy itd.),wówczas będzie łatwiej usunąć problem !

Marcinv50

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Złocieniec
Właśnie to jest najgorsze że nie posiada żadnego błędu . Zostało zmierzyć kompresję ale mi się wydaję że cała wina wtryskiwaczach po pierwsze są inne klasy razem zaprogramowane na 5 a mam tylko 5.5.6.4 nie wiem czy te dwa ostatnie nie robią swojej roboty bo jak odpale to czuć smród nie spalonej ropy . Serwisie jak sprawdzali to powiedzieli ze mogą być inne klasy razem ale program chce tylko jednej klasy np wszystkie 5 żeby były . A teraz jak zaglodalem jeszcze do papierów testów wtryskiwaczy to jeden
ma czerwony krzyżyk reszta zielony

Marcinv50

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Złocieniec
Na dolnym kole o 3 a gora o, 1 wszystkie dzwigienki posiadają stemple tak jak bym puktakiem walnął . Dziwne ze odpalal na zimnym telepalo pozniej ok glowica wrocila sprawdzenia jest ok komprecha gitara . Wymienione zostalo 16 sztuk popychaczy koszt, 700 zł plus uszczelki lancuch rozrządu itp plus minius 1200 1500 jeszcze zobacze ile za robotę wyjdzie

Tutaj daje film jak odpalal przed robotą silnika po swietach dodam jak po remoncie

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom