• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo v70

Piotr692

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Gdynia
Witam. Volvo v70 silnik 2.5. Pali się kontrolka poduszki. Po podpięciu interface pokazało błąd "za duży opór napinacza pasa lewego tył". Myślałem, że problem będzie w luźnej kostce, sprawdziłem i niestety nie pomogło. Postanowiłem sprawdzić drugą stronę i odpiłem kostki od prawego napinacza tył i środkowy. Teraz komputer pokazuje błędy na trzech napinaczach i nie da się ich skasować. Czy jest możliwość, że interface jest za słaby aby poradzić sobie z volvem? CO polecacie zrobić?

Czy powinno być jakieś napięcie i jeśli tak to jakie we wtyczce idącej do napinacza?
Miernik wariował i pokazywał 0-0,1, 0,2 V. Z każdej strony tak samo.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
umiesz się tym miernikiem posługiwać? Jak Ty opór na mierniku na V ustawiasz to gość jesteś. Proponuję najpierw się dokształcić a później bawić się w naprawianie poduszek...
JEDŹ DO MECHANIKA.

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
umiesz się tym miernikiem posługiwać? Jak Ty opór na mierniku na V ustawiasz to gość jesteś. Proponuję najpierw się dokształcić a później bawić się w naprawianie poduszek...
JEDŹ DO MECHANIKA.

Lepiej niech nie ustawia na pomiar oporu bo jeszcze mu te napinacze wystrzelą,

Piotr692

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Gdynia
Halo, kto tu pisał o pomiarze oporu? Mądry kolego MTM, jeśli masz pisać bzdury po to żeby pisać to nie pisz nic. Skąd masz takie info, że opór mierzę na V? Jasnowidz . Zmień branże xD

Krzysiek...

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Kielce
W programie masz coś takiego jak podgląd parametrów, mnie tam pokazywało rezystancje na tych napinaczach w Oplu. Kontakt Spraya i zobacz czy pomoże. Dla Volvo dedykowany jest program VIDA wraz z ich interfejsem ale ja w V40 kasowałem snooperem błedy w Airbagu

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Czy powinno być jakieś napięcie i jeśli tak to jakie we wtyczce idącej do napinacza?
Miernik wariował i pokazywał 0-0,1, 0,2 V. Z każdej strony tak samo.

Halo, kto tu pisał o pomiarze oporu? Mądry kolego MTM, jeśli masz pisać bzdury po to żeby pisać to nie pisz nic. Skąd masz takie info, że opór mierzę na V? Jasnowidz . Zmień branże xD
no comment...
Podłącz wtyczkę i podaj + na napinacz czy poduszkę... Zobaczysz jak działa napięcie... i może zdążysz nawet zmierzyć.
Poduszki voltomierzem... Gratulacje...
Jedź do mechanika...

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
MTM nie pisz tak, bo jeszcze ten plus poda....:D

P.S Choć to naprawa na własną odpowiedzialność, wiec wszystkie chwyty dozwolone, za żadne nie odpowiadamy:D
P.P.S Nie trzeba być jasnowidzem jesli w postach napisałeś wartości 0-0,1,0,2V, a mierzyłes rezystancje....

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Życie... Taniej = Drożej...
Pojechał by do kogoś ogarniętego i zapłacił to by mu, to ktoś szybko ogarną... A ten liczy, że napięcie na nabój pirotechniczny znajdzie...
Można? Można...

Do góry Bottom