• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Voyager 2.4 benzyna manual 1999 rok

mariuszek2015

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam.
Voyager 2.4 benzyna manual 1999 rok.Autko nie ma mocy,troszke trzęsie silnikiem,obroty 0d 800 do 900,ogromnie skoczyło spalanie(wir w baku).Muszę powoli przyspieszać by się rozpędzał,przy szybszym,gwałtowniejszym dodaniu gazu pedał delikatnie skacze tak jakby miał jakiś opór.Czy jest możliwe że rozsypał się katalizator.Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny gdyż juz skończyły mi się pomysły.Brak błędów.Dziękuje.

mariuszek2015

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Przyczyna za dłuża przerwa na świecach(zalecana),zmniejszyłem do 0,7(taka jak z instalacją LPG,u mnie brak),założyłem stare przewody i wszystko gra,jutro sprawdzę jakie spalanie.

mordeto

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Sosnowiec
Same świece sobie powiększyły przerwę?
A może najzwyczajniej na świecie się zużyły ??

mariuszek2015

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Założyłem nowe świece z przerwą fabryczną,dopiero po zmniejszeniu śmiga wszystko,spalanie też ok.Nie wiem dlaczego musi być tak przerwa,jak pisałem wyżej LPG brak i nigdy nie było :)

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Cewka jest już zużyta. Żeby wytworzyć iskra musi być wyższe napięcie, zmniejszając przerwę zmniejsza sie również napięcie wytwarzane przez cewka.

Wymień również przewody wysokiego napięcia bo za chwilę będziesz miał ten sam problem

Do góry Bottom