• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Voyager 2.5td VM szarpie i kopci na biało

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Wyjmij wtrysk sterujący przy którym ryłeś i zobacz czy się nie rozpadł. Obróć silnik kluczem na kole zobacz czy nie blokuje ,łańcuch raczej wykluczam .Jeśli sinik obraca się normalnie szukamy dalej jeśli się zacina przy obrocie kluczem zdejmujemy pokrywę i oglądamy mostki dźwigienki i laski .Temat kolejny skrzynia automat czy manual ? jeśli automat co pokazuje pozycja dźwigni, jest na P jak próbujesz odpalić ?

Krzysztof26101982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałbrzych
Skrzynia manual. Muszę wcisnąć sprzęgło aby odpalić bo jest czujnik odpiąłem wtyczkę złączyłem tak jak by była załączona i próbowałem odpalić na luzie jak i na każdym biegu. Auto delikatnie idzie do przodu ale reset liczników żadnego oddzewu ze strony rozrusznika.

Krzysztof26101982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wałbrzych
Po kilku obrotach strasznie coś zgrzytało, przy próbie kręcenia pół obrotu i stawał silnik. Kręcił się sam wał.
Zerwany łańcuch rozrządu.

darkami

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Łódź
Voyager 2.5 TD 2003r.Kopci na biało odpala za pierwszym razem czy zimny czy ciepły.Głowica robiona egr sprawny,sprawdzone przelewy równo daje.Czujnik temperatury wymieniony na nowy.Już nie wiem co może być.Kopci tak samo z płynem chłodniczym jak i bez płynu

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Sprawdz wpierw ciśnienie , może olej łyka , poza tym tu już często po robocie głowicy tak pytali . Masz jakiś sprzęt do kąta ?

Do góry Bottom