• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Caddy III Wymiana klamki drzwi bagażnika

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Hej.
Mam problem z wymiana klamki drzwi bagażnika w VW Caddy III 2010r. Po zdemontowaniu tapicerki, odkręceniu zatrzasku zamka, odkręceniu wszystkich śrub trzymających kasetę zamka z klamką - klamka nie daje się wyciągnąć (maksymalnie na jakiś 1 cm). Prawdopodobnie trzyma wkładka zamka, która jest zamocowana do klamki za pomocą spinki ale do niej nie ma dojścia!!
Czy ktoś to może rozbierał i może podpowiedzieć metodę?

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Bardzo pięknie dziękuję za schemat i zdjęcia. Jednak tak jak na schemacie odkręciłem wszystko i klamka nadal nie wychodzi. Zasadnicze pytanie...czy przed wyjęciem klamki trzeba ściągnąć zawleczkę i zdemontować wkładkę? jak się dostać do tej spinki? Kombinowałem nad tym ponad godzinę... Dzięki za wyrozumiałość.

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Ktoś to może osobiście wymieniał i wie w czym jest problem?

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Problem rozwiązany - dla potomnych.
Kasetę zamka trzeba bardzo odgiąć aby zeszła z wkładki zamka (mówimy tu praktycznie o wyginaniu blachy - najlepiej w dwie osoby). Następnie trzeba ściągnąć zawleczkę która trzyma wkładkę zamka do klamki. Potem można zdemontować samą klamkę. Sposób montażu odwrotny. Dziękuję za manualną pomoc kolegi z serwisu Seat-a.

Do góry Bottom