• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW GOLF 3 słabnie przy wyższych obrotach

flybobster

Początkujący
Punktów
0
Witam. Problem dotyczy niewkręcania sie na obroty. Na gazie przy 3 tyś auto zaczyna szarpać i słabo dalej przyspiesza praktycznie dalej nie wkręca się i nie ma mocy. Na 1 biegu jeszcze jest w miarę ale powyżej 3 tyś to jest kiepsko. Niedawno wymienione 2 filtry od gazu(sekwencja), silnik po remoncie, nowy olej itd. Teraz mam problem z aparatem zapłonowym a mianowicie skaczą mi czasem obroty i musiałem 2 razy przestawiac zaplon i jest ok, może to jest tego przyczyna? Na benzynie jest ok. Czytałem ze może zawór EGR? Co o tym myślicie?
P.S. nie czyściłem krokowego bo mechanik mówi ( wujek) ze to na koncu sie sprawdza.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Jaki silnik?????????????????to podstawa

flybobster

Początkujący
Punktów
0
Silnik 1,6 75 KM . W piątek chyba pojadę do gazownika. Bo jak mechanik robił mi remont silnika i wszystko porozkręcał to chyba rozregulował mi całą instalację bo przed było lepiej teraz jest muł. Na benzynie ciągnie az miło.

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa
Do remontu silnika pozdejmował wtyczki od wtryskiwaczy a później pozapinał jak popadnie i stąd problem.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Jak na benie jest oki, to LPG do regulacji.

Ostatnia edycja:

flybobster

Początkujący
Punktów
0
No bo nie pamiętał jak były te wtyczki to racja i rozregulował pewnie. A ile kosztuje taka regulacja LPG? Dzięki za pomoc

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Nie ma możliwości zamiany wtyczek, chyba że, na listwie wtryskowej od gazu ale one są oznaczone cyferkami. Jeśli nie ma na nich kolejności to po kolorach przewodów według schematu.

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa
Nie ma możliwości zamiany wtyczek, chyba że, na listwie wtryskowej od gazu ale one są oznaczone cyferkami. Jeśli nie ma na nich kolejności to po kolorach przewodów według schematu.
Chodzi mi wąłśnie o wtyczki na listwie.
To że są oznaczone kolorami lub numerami , to i tak nic nie znaczy , jest jedynie ułatwieniem. Zazwyczaj jeśli sam tego nie robiłeś to nie wiesz od której strony jest pierwszy . Czasem przy montażu sie pokiełbasi i ten pierwszy jest drugi i odwrotnie.
Najlepiej podjechać do warsztatu i ten co się zna na rzeczy zrobi to w ciągu pięciu minut.

Swoją drogą baran mechanik. Co on nie wie ,że to musi mieć swoją kolejność? Jak zdejmuje wtyczki od wtryskiwaczy benzynowych , to potem też je zakłada jak popadnie?

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
wtyczki od wtryskiwaczy gazowych mogą być pomylone, ponieważ nieraz się wężyki puszcza najkrótszą drogą i wcale nie jest to w kolejności i zamienia się wtyczkami. A jak na benzynie jest oki, to tam nic nie dłubać. Regulacja LPG 20 - 50 zł u nas.

flybobster

Początkujący
Punktów
0
Tak zaczął więcej palić w tym tyg jade do regulacji ;)

MichalKGP

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
Właśnie regulacja powinna pomóc, kumpel miał identyczne objawy w swojej renacie (gaz regulowany gdzieś tam w budzie przez jakiegoś cześka wieśka), pojechał do gazownika, zrobił mu jak należy, samochód odżył jak nowy ;)

Życzę Golfikowi powrotu do zdrowia

Do góry Bottom