• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw golf 3

bieniolubo23com

Początkujący
Punktów
0
Witam.Ostatnio mam problem z moim golfikiem.Mianowicie przy prędkościach od 20 do 120 km/h obrotomierz zaczyna wariować pokazując różne obroty,praca silnika nie zmienia się ale czasami odczuwa się lekkie tarpnięcia.Dodam,że nie zawsze tak się dzieje,jeszcze jedno pół roku temu zmieniłem silnik krokowy firmy GETZ.Czy chodzi na benzynie czy na gazie to się dzieje tak samo.Silnik to 1.8b+g 90km,wersia GT.Liczę na jakąś odpowieć.Pozdrawiam Marcin.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
podłącz komputer i się przejedź z kimś kto będzie kierował, zobaczysz jakie obroty pokazuje na komputerze w momencie jak obrotomierz wariuje, jeśli będzie ok to wtedy najpewniej winny będzie obrotomierz

bieniolubo23com

Początkujący
Punktów
0
Dzęki mechanik.k.Czujnik.....nie wiem jak sprawdzić,ale warte uwagi.Przewody wys.napięcia trzeba wyeliminować bo są nowe ok.4 tyśiące km.Jeśli chodzi o zalewanie wodą przewodów to do końca nie wiem czy to jest przyczyna,bo te zajawki mojego auta dzieją się terz w porze suchej.

Do góry Bottom