• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW golf 5 1.9 bkc kopci po odpaleniu

smoczo19

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam kolegów mam taki problem z kolegi autem. Kupił sobie golfa v z silnikiem 1.9 bkc 105km. I po tygodniu zaczął dmuchać w filtr powietrza. Rozebralem silnik i okazało się że wytarty jest wale peknieta szklanka i wybite gniazda pompowtryskow. Kupił kolega nowa głowice po regeneracji zestaw walka plus panewki i popychacze. Założyliśmy nowy pierścienie. Nowy rząd. Uszczelnienia na pompowtryskach nowe i jest taki obiaw rano przy odpaleniu pali od strzała i po chwili szarpie silnikiem i kopci niesamowicie dymem taki zracym jak by nie przepalal paliwa. Świece żarowe są nowe i grzeją czujnik temp. Nowy synchronizacja walka ok.
Korekty w 13 grupie są ok w normie ale 18 grupa mnie martwi na wolnych obrotach pokazuje cztery 0 a po dodaniu i opuszczeniu gazu pokazuje 128. Blond a czasami blond 16. Podmieniłem wiąże i pompowtryski i nic się nie zmieniło. Może ktoś podpowie co może być przyczyną. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom