• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Jetta VI 1.2 tsi 105 KM

Martinez78

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie wszystkich grupowiczów. Mam pytanie ie odnoscie silnika 1.2 tsi 105 KM o indeksie EA211. W tym przypadku dotyczy to VW Jetta VI z 2015 r. Jak to jest naprawdę z awaryjnoscia tych silników? Łańcuch sprawiał problemy...a jak to wyglada teraz? Druga sprawa to koszty serwisowania. O jakich kwotach jest mowa? Ile taki silnik wytzrymije zakładając, ze wymieniam olej co 10 tyś? Co sprawia problemy w tych silnikach? Bawic sie w TSI czy uderzac cos z innej stajni? Prosiłbym o konkretne przykłady...

TunaFish

Nowy
Punktów
0
Można spokojnie rozpatrzyć te silniki, tak na prawdę, te obawy to jak dla mnie Twin-charger czyli wszystkie te starsze 1,4 TSI z turbo i kompresorem, kolega ma 1,2 TSI w Toledo 2016 ale to jest wersja 90-konna i zero problemów, 3-ci rok leci, zależy jakie przebiegi roczne, nikt nie zagwarantuje że 500 tys przejedzie ale do 300 powinien pojeździć, pilnować oleju, wymiany i będzie ok.
Jak dla mnie fajny silnik, wydajny - ładnie z dołu wstaje, dynamika całkiem ok i spalanie nie jest jakieś straszliwe

Do góry Bottom