• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw passat b5 bledy.

smoczo19

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
warszawa
Witam koledzy chcielem podpiac sie pod temat z bledami mojego passat b5 1.9 tdi kod silnika afn. A mianowicie po podlaczeniu komputera wyskakuja mi dwa bledy 00626 i 01266.Jede blad jest od przekaznika swiec zarowych a drugi o kontrolki swiec.Wymienilem przekaznik swiec na nowy.nowy czujnik temperatury silnika i dalej pokazuje mi te bledy.Lampka od swiec sie zapala po przekreceniu kluczyka.wymienione nowe swiece zarowe i niewiem gdzie szukac przyczyny moze ktos z kolegow co pomorze.

Lenart

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Złotów
Odepnij czujnik temp. płynu i zobacz kontrolką czy prąd dochodzi do swiec po przekręceniu zapłonu. Jeśli masz miernik cęgowy to sprawdz jaki prąd płynie na zasilaniu sterownika świec.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
00626
Zwarcie do Mszy
(zwarcie do masy)

Zwarcie do Plus
(Short do Plus)
Przerwa(obwód otwarty)
Możliwe objawy:
  • Lampka kontrolna czas wstępnego podgrzewania (K29) jest wyłączony lub trwale
Możliwe przyczyny:
  • Bezpiecznik (s) zrobić słaby kontakt lub uszkodzony
  • Okablowanie i / lub połączenia z / do czasu kontrolka wstępnego podgrzewania (K29)
  • Lampka kontrolna czas podgrzewania wstępnego wada (K29)
Możliwe rozwiązania:
  • Sprawdź / wymienny bezpiecznik (s)
    1. wyjąć bezpiecznik (ów) z
    2. aby końce bezpiecznikiem (ami) do czyszczenia (bardzo lekkie piaskowanie drobnym papierem ściernym, a następnie bardzo mały kontakt natryskowego na nim)
    3. bezpiecznik (s) za pomocą pomiaru z miernika (bezpiecznik (s) czasami wygląda dobrze, ale pozory mogą być mylące)
    4. bezpiecznik (a) Wymiana / wymiana
    5. Czasami nic nie jest widoczna na zewnątrz skrzynki bezpieczników, ale w środku jest uszkodzona skrzynka bezpieczników
    6. jest część, gdzie po naciśnięciu bezpieczniki utlenione lub topiony?
  • Sprawdzić okablowanie / naprawa i połączenia z / do czasu kontrolka wstępnego podgrzewania (K29)
  • Sprawdzić / wymienić lampy wskaźnik czasu wstępnego podgrzewania (K29)

01266
Zwarcie do Mszy(zwarcie do masy)
Zwarcie do Plus(Short do Plus)
Przerwa(obwód otwarty)
Możliwe objawy:
  • nie świeci
  • Nadal świecić
  • Słabe zimnego startu w temperaturze poniżej 10 ° C
Możliwe przyczyny:
  • Okablowanie i / lub połączenia wada
  • Świece żarowe Relay (J52) może być uszkodzony
Możliwe rozwiązania:
  • Sprawdzić okablowanie / naprawa i połączenia z / do wtyków przekaźnik Glow (J52)
  • Sprawdzić (bloki pomiarowe) / wymienić przekaźnik świec żarowych (J52)
    • każdy żarzenia można łatwo przetestować
    • Zrobić próbę wyjścia

Lenart

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Złotów
Ale lampka od grzania Ci świeci? Co do drugiego błędu może być uwalony przekaźnik lub brak zasilania do przekaźnika (bezpiecznik ,instalacja)

Ostatnia edycja:

smoczo19

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
warszawa
Swieci mi sie za kazdym razem po przekreceniu kluczyka .przekaznik mam nowy.jak odepne wtyczke o temperatury silnika i podlocze probowke pod wtyczke od seiec to po przekreceniu kluczyka sie swieci.

Do góry Bottom