• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw passat b5 fl 2002r,pomocy

slimak1982

Nowy
Punktów
0
Miasto
ŚWINOUJSCIE
witam posiadam vw passata b5 fl z 2002r.mam brak zasilania centralnego z pilota ,brak otwierania pokrywy bagaznika z drzwi kierowcy ,brak oswietlenia w kabinie i na panelu klimy, nie otwieraja sie szyby elelktryczne ,i pokrywa klapki wlewu paliwa,ostatnio padly kierunki ale awaryjne dzialaja,bylem juz u mechanika to mowil ze modol komforty jest ok i ze trzeba spr, wiazke kan ale mam inne rejestracje i mysle ze i moze chce skasowac lepiej .prosze o pomoc dziekuje

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Zdejmij osłonę progu od strony kierowcy i podnieś wykładzinę, tam znajduje się moduł komfortu i może być zalany wodą. Sprawdź również wiązkę elektryczną, która leci od modułu do deski. Często gniją przewody a szczególnie na złączach gdzie są lutowane, czyli jeden połączony z trzema innymi. Przewody w rękę i poszarpuj to taka najprostsza metoda i nie wymaga sprzętu:)

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
A jak będzie zalany moduł to sprawdź korek pod akumulatorem pewnie syfu naleciało i nie odprowadza wody na zewnątrz tylko do środka,właśnie robię taki przypadek z modułu wylałem dobry litr wody.

slimak1982

Nowy
Punktów
0
Miasto
ŚWINOUJSCIE
witam modul ok ,ale rozebralem prog po str,prawej obok pedalu hamulca bo mam w automacie paska,i poruszalem wiazkami kabli i sie udalo kostka sie lekko wysunela z zaczepu , jeszcze wymienilem dwa bezpieczniki od kierunkow i pod nr, 5 i pod nr,38 z lewej strony na desce u gory ,juz prawie wszystko wrocilo do normy ,jeszcze brak sterowania centralnym z pilota ,tylko dziala jedynie miejscowo.koledzy dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Do góry Bottom