• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Passat B5

mateusz357

Nowy
Punktów
0
Jestem tutaj nowy wiec proszę o wyrozumiałość.

Mam nastepujący problem z moim passatem.

Przy ostrym hamowaniu blokuje mi przednie lewe koło do tego stopnia ze samochód z oporem przyśpiesza. Wymiana przewodów elastycznych nic nie pomogła, a metalowe wygladaja ok.

Nastepny problem jaki dzis zauwazylem to problem z odpowietrzeniem ukladu. Przy odpowietrzaniu PP i LT pedał czasem idzie calkiem w podłoge a płynu wyplywa doslownie odrobina a czasem pedal zatrzymuje sie w połowie drogi.

Zauwazyłem tez ze tylne hamulce maja czerwony nalot co swiadczy ze tam tez cos jest nie do konca oki.

Teraz ja bym typował pompe hamulcowa lub blok ABS, ale przed kupnem chce zapytac czy moze ktos sie spotkal z podobnym problemem i jak go rozwiazal?

Prosze o porade i pomoc.

Skrzekuu

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Sosnowiec
Przednie koło blokujące to zacinający się tłoczek w zacisku , do sprawdzienia są tulejki pływające w jarzmach czy chodzą płynnie a co do odpowietrzania wymień odpowietrzNiki komplet 20 zł
Jak odpowietrzasz zawsze przy ABS z włączonym zapłonem i oczywiście zbiornik otwarty od płynu hamulcowego

mateusz357

Nowy
Punktów
0
Witam po krótkiej przerwie, bylem na urlopie co sprawilo ze moj problem przesunąl sie troszke w czasie.
Po urlopie natychmiast wzialem sie do pracy i rozwiazalem moj problem.
Odpowiadajac na pytania/propozycje kolegów mówie ze wszystko co wyzej napisane zrobilem, ale bez rezultatów.
Problemem okazał sie uszkodzony blok ABS, który powodowal owe problemy w systemie. Po wymianie wszystko działa jak trzeba. :)
Dziekuje za sugestie i pozdrawiam.

Do góry Bottom