• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw polo classic 1996r nie odpala

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
witam autko jak wyżej mam problem mianowicie autko po przekręceniu kluczyka zero reakcji rozrusznik nawet się nie odezwie dopiero jak włączę zapłon i podam napięcie bezpośrednio z akumulatora na rozrusznik autko odpala i może normalnie jechać czyli brak napięcia na przewodzie od cewki elektromagnesu. Teraz pytanie czy immo o numerach czyli immo box siemens 5wk4 678 1ho 953 257 bb istnieje możliwość że to on blokuje napięcie na rozrusznik. Jeśli tak to jak to wywalić dziadostwo? ewentualnie co jeszcze mogło paść kostka w stacyjce mile widziany schemat elektryczny rozruchu silnika 1.9sdi 96r.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Na rozrusznik idzie bezpośrednia ze stacyjki

miedziak95

Bywalec
Punktów
1
Miasto
rybnik
ja.obstawiam.przekaznik.rozrusznika.podmien.rozrusznik.zlampami.jest.taki.sam.i.bedziesz.wiedział.

aaaa.i.zmierz.czy.na.kabel.ze.wzbudzenia.dociera.prąd

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
"miedziak " obstawiać możesz w kasynie, czarne lub czerwone najmniejsze ryzyko. W tym starym aucie nie ma przekaźnika rozrusznika.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Miałem już kilka takich przypadków s starszych polo i golfach.Za każdym razem winna okazała się kostka stacyjki

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
i dobrze mieliście racje założona była kostka stacyjki topran teraz jest magneti marelli

Do góry Bottom