• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vw sharan climatronic

Grzes76

Początkujący
Punktów
3
Witam mam problem ze swoim sharankiem a mianowicie po naprawie nieszczelności i nabiciu klimatyzacji z nawiewu jak silnik zimny leci około 7stopni wraz z wzrostem temperatury silnika z nawiewu leci nawet 18stopni oczywiście włączona klima i na zewnątrz 25stopni. dodam że jest to climatronic jednostrefowy. diagnoza warsztatu uszkodzony silnik sterujący klapą ciepłego powietrza, moje pytanie gdzie to coś jest i jak to wymienić.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
ja ze swojej strony napiszę że jest to na pewno gdzieś w obrębie mieszalnika powietrza, pod deską rozdzielczą

Grzes76

Początkujący
Punktów
3
od strony kierowcy jak patrze od dołu to na wysokości licznika są 2 a 1 z jakimiś trybikami i nie wiem czy to jest to czy nie. Chyba poszukam coś po złomach może coś się wyjaśni

Grzes76

Początkujący
Punktów
3
i sprawa się rozwiązała a powodem całego problemu był rozpięty wężyk podciśnienia w komorze silnika na ścianie grodziowej za filtrem powietrza. A więc temat zamykam i dzięki za zainteresowanie

Do góry Bottom