• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW - Spryskiwacz przód otwiera bagażnik i inne prblemy.

K9Daro

Nowy
Punktów
0
Miasto
https://t.me/pump_upp
t.me
Witam.
Pojazd to VW Sharan 1.8T 2001 rok.
1. Od jakiegoś czasu za każdym razem gdy włączę natrysk przedniej szyby to otwiera się zamek bagażnika.
Tylną wycieraczkę odpiąłem bo chodziła non stop.
2. Nie działa tempomat ale tylko na 6-ym biegu(manual).
Czy ktoś coś może podpowiedzieć?
Dzięki z góry i pozdrawiam.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
No to nie to jest bardzo prosta sprawa....mała bagatela..tylko trzeba dobrze to zorganizować.Jak masz narzędzia to schemat w rękę i patrzysz.

Jak odpioles wycieraczkę tył to teraz wogole nie będzie ci działać ... musiała cię nie zle w...ić tym chodzeniem pewnie jak szedłeś spać a ona chodzi i chodzi chodzi i chodzi mogłeś jej jakieś cicho biegi założyć albo pepegi..

Noi tu w ostatni my wypowiedzi. ...musisz chyba skorzystać z usług elektromechanika samochodowego...pracującym w zawodzie ale ci to drodzy...oj tylko dobrze buty zasznuruj bo jak ci powie cenę za usługę to żebyś z nich nie wyskoczył.

K9Daro

Nowy
Punktów
0
Miasto
t.me
Tja, żart super.. chyba..
To że elektryk jest drogi (od 100€ za roboczogodzinę) to ja wiem i taka rada mi nie potrzebna, bo nie pracuję przy malowaniu sufitu w parku.
Pytanie się nasuwa: co ma natrysk przód do tylnej klapy? to nie ta generacja żeby ją otwierać przyciskiem.
Że sobie multimetrem mogę znaleźć, to wiem również. Miałem nadzieję że ktoś może podpowiedzieć w którym miejscu bo i bez głupich "rad" mogę rozpruć całe auto i mierzyć wszystko multimetrem.
Podobnie sprawa ma się z drugim pytaniem: dlaczego w manualu bez czujnika wbitego konkretnego biegu tempomat nie działa akurat na tym jedynym potrzebnym biegu?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
u zony w cytrynie dzwignia hamulca otwierala klape i dup zakupy na srodku drogi. Kable miedzy karoseria a klapa

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Moim zdaniem sprawdzenie wiązki łączenia klapy z nadwoziem tam potrafi zrobić się bałagan.
Zwłaszcza w tzw peszlu jak otwiera się klapa Ja miałem przetarty lekko przewód to też wariacji prawie dostalem. Zarobiony przewód, zaizolowany i działa już tyle lat. A problemy miałem też z wycieraczką.

K9Daro

Nowy
Punktów
0
Miasto
t.me
Zapomniałem dodać że kable w przelotce już naprawiałem(umiem skleić zielone z zielonym - żeby nie było). Brak tylnej wycieraczki mi nie robi różnicy. Tylko gdzie jest punkt wspólny elektryki, że po włączeniu natrysku na przód manetką przy kierownicy otwiera mi się klapa???
Póki co jedyne co sensownego mogę podejrzewać, to moduł komfortu. Może i one byłby winien brakiem funkcji tempomatu na 6-ym biegu.

Do góry Bottom