Mega_mix
SuperMechanior
Witam panowie kupiłem dziś vw t4 2000r. 2,5tdi 88km i podpiołem vag sprawdziłem silniki wypluł błąd 17978 moduł sterujący co to może byc a w liczniku 1039 ETC sensor G-2 z góry dzięki za pomoc

dokladnie a to numer konta kolegi 1234567890....za poprawną odpowiedź coś się należy![]()

żeczywiście błąd 17978 moduł sterujący zablokowany zmieniłem na drugi kluczyk i jest OK. 1039 ETC sensor G-2 , czujnik w chłodnicy u góry nie był wogule podłączonySprawdź dobrze wtyczkę cewki i jak masz to sprubuj innym kluczykiem otpalić.Witam Kolegow.
Mam golfa 4 AJM 115 TDI i mam problem ze pojawil sie u mnie ten blad 17978 ECU zablokowane przez Immobiliser i auto nie daje sie uruchomic. Prosze o pomoc co mam zrobic. Tomasz.Swinoga@gmail.com
Cewka immobilizera i instalacje sprawdź do niej.Do: Auto Diagnostyka:
Jakiej cewki ? pls napisz
Objaw jest taki ze ECU jest zablokowane przez Immobiliser. Co dziwne auto zapalalo chodzilo 5 10 minut gaslo i jak pokrecilem z 10 razy po 3 5 sec zapalalo i bylo ok. Teraz jest tak ze nie daje oznak zycia ( w sensie rozrusznik kreci jak szalony ale auto milczy) probowalem 2 kluczykow i zima blad siedzi. Czytam ze trzeba zrobic adaptacje Immobilzera albo - w cholere jakos wylaczyc immobiliser ale jak nie wiem. Siedze w kontrolerach ale z CANem i VAG diagnose nie mialem wczesniej kontaktu. Prosze napisz cos wiecej
Tomasz Dziekuje
Do Auto Diagnostyka:
A tutaj modul RF Cewki pod stacyjka tak?
Tomasz