• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW T5 zapowietrza sie. Zagadka.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
VW T5 1.9TDI AXB 2005 rok.
samochód zgasł podczas jazdy. Po długim kręceniu odpala. Trzymamy na 2,5 tyś obrotow zaczyna się pojawiać powietrze na powrocie paliwa. Nowy filtr paliwa, druga 100% sprawna pompa vakum/tandemowa z nowa uszczelka, nowe podkladki i uszczelki na pompkach, drugie pompki 100% sprawne wsadzone, przewody z i do baku drozne, odpowietrzenie baku drozne. Ciśnienie na cylindrach 1-32, 2-34, 3-34, 4-34.

Dalszych pomysłów brak.

Podejrzewam pekniecie w głowicy i ze kompresja bije do układu paliwa.

Ktoś miał taki/podobny przypadek?

Pozdrawiam.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Pompa w baku działa?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
VW T5 1.9TDI AXB 2005 rok.
samochód zgasł podczas jazdy. Po długim kręceniu odpala. Trzymamy na 2,5 tyś obrotow zaczyna się pojawiać powietrze na powrocie paliwa. Nowy filtr paliwa, druga 100% sprawna pompa vakum/tandemowa z nowa uszczelka, nowe podkladki i uszczelki na pompkach, drugie pompki 100% sprawne wsadzone, przewody z i do baku drozne, odpowietrzenie baku drozne. Ciśnienie na cylindrach 1-32, 2-34, 3-34, 4-34.

Dalszych pomysłów brak.

Podejrzewam pekniecie w głowicy i ze kompresja bije do układu paliwa.

Ktoś miał taki/podobny przypadek?

Pozdrawiam.
jesli masz takie podejrznie to trzeba by wykrcić świece żarowe, wtedy kręcić silnikiem i patrzeć czy pojawia się powietrze w rurkach

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
jak chodzi na wolnych to nie ma powietrza ale lekko rzuca silnikiem tak jakby był lekki brak kontaktu na polaczeniach do wtryskow. Powietrze się pojawia na wyższych obrotach. Myslelem odpalać go i wyciągać po jedej świecy ale wtedy nawali mi paliwa do cylindra.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
jak chodzi na wolnych to nie ma powietrza ale lekko rzuca silnikiem tak jakby był lekki brak kontaktu na polaczeniach do wtryskow. Powietrze się pojawia na wyższych obrotach. Myslelem odpalać go i wyciągać po jedej świecy ale wtedy nawali mi paliwa do cylindra.
wypchnie paliwo przez dziure :)

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Kiedyś zatankowałem takiej benzyny że się palić bardzo nie chciała.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
Własnie nie było czuc, dopiero jak probowalem podstawic paliwo z banki przez zewnetrzna pompke i jak jeden z wezykow pekl i prysnelo mi w twarz ostro i wszedzie wokolo silnika to dopiero poczulem.

Do góry Bottom