• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

vw touran 2.0 bmn 2007 kilka pytan zmiana silnika

adrian92

Bywalec
Punktów
1
Cześć, kupiłem uszkodzonego tourana z 2007 2.0 bmn, padnięta uszczelka pod głowicą, poprzedni właściciel wymienił turbo na nowe (garrett) myśląc, że to jest powodem białego dymu. Wtryski zmienił w tamtym roku, parametry na vcdsie trzymają wg mnie.

kupiłem drugi słupek a ten silnik rozbiorę i wyśle głowice do sprawdzenia/ obrubki, żeby mieć w zapasie jak dobra.

odnosie swapa mam parę pytań, robiłem już to kilkukrotnie, ale nigdy tdi.

1. wtryski zamierzam przełozyc, bo drugi silnik ich nie posiada, czy trzeba wymieniać uszczelniacze, śruby mocujące, czy można załocyć na tych co jest z nowymi śrubami? maja przejechane ok 15tys od nowości.
2. jak już mówiłem przekładek zrobiłęm już kilka lecz nigdy nie wyciagałem skrzyni z hydraulicznym wysprzeglikiem, jak to puzniej odpowetrzyć?

Oczywiście pójdą nowe uszczelki pod kolektory, pokrywę zaworów, nowe paski osprzętu. nowe świece.

Wszelkie uwagi mile widziane

DK1993

Bywalec
Punktów
8
Uszczelnienia na pompki nowe,silownik sprzegla odrzucic na bok i nie rozszczelniac. Tam chyba nie ma centralnego wysprzeglika

Do góry Bottom