• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

W211 2.7 CDI - Problem z ogrzewaniem w trasie

Maq

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Witam,

Mam dość nietypowy problem z moim Mercedesem W211. Pewnego dnia ogrzewanie przestało działać kompletnie, po podłączeniu komputera okazało się, że elektrozawór nagrzewnicy odmówił posłuszeństwa. Po wymianie wróciło ogrzewanie, natomiast pojawił się inny problem. Po przejechaniu dłuższego odcinka autostradowego ogrzewanie działa ale praktycznie nie dmucha z nawiewów, o kratki wręcz można się oparzyć ale dosłownie nic z nich nie dmucha. Gdy zatrzymam się na chwilowym postoju na jakiś czas znów wraca nawiew z ciepłym powietrzem i sytuacja się powtarza w kółko. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Maq

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wlkp.
Zapomniałem dodać, że układ był płukany dwa razy i gdy przestaje działać nawiew towarzyszą temu głośne dźwięki wentylatora z prawej strony podszybia, tak jak by powietrze szło wszędzie a nie w kratki nawiewu.

Komar7

Nowy
Punktów
0
Zapomniałem dodać, że układ był płukany dwa razy i gdy przestaje działać nawiew towarzyszą temu głośne dźwięki wentylatora z prawej strony podszybia, tak jak by powietrze szło wszędzie a nie w kratki nawiewu.
Witaj, czy udało Ci się rozwiązać ten problem bo mam dokładnie tak samo. Będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam

Do góry Bottom