• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

W211 E240 błąd P1999 P20D4

Punktów
1
Miasto
Dziwnów
Mam problem z moim Mercedes W211 E240 poszarpywanie silnikiem,brak mocy,nieregularna praca jakby miał zaraz zgasnąć. Błąd P20D4 Ograniczenie obciążenia jest czynna (P1999) test wykonany AUTEL błąd w module sterującym ME-SFI 2.8 wykasowałem błędy i podmieniłem na inny przepływomierz nic to nie dało. Czytałem trochę różne fora jedni piszą że pompa paliwa inni że czujnik wałka rozrządu albo wtryski.
Na desce nie wywala check engine
Może ktoś z was będzie wiedział?

Punktów
1
Miasto
Dziwnów
Wymieniłem cewki poprzednie błędy zniknęły niestety pojawiły się P2006-2 (Lampka sygnalizacyjna usterki włączona) i B2/5b1 (Czujnik temperatury powietrza zasysanego) Zwarcie z biegunem dodatnim lub przerwa (P0112).

Punktów
1
Miasto
Dziwnów
Na pracującym silniku odłączyłem mój stary przepływomierz i auto zgasło,potem wsadziłem działającą używkę MB żadnej zmiany pracy silnika. Wsadziłem więc przepływomierz firmy TRUCKTEC Automotive (Nowy) dalej ten sam problem.

Czytając zagraniczne fora wychodzi że błąd P2600
https://www.yourmechanic.com/articl...ontrol-stuck-closed-bank-1-by-spencer-clayton
Tłumaczenie google translatora.
Kod P2006 oznacza, że obwód sterujący kanału wlotowego kolektora dolotowego wykrył zablokowaną zamkniętą klapkę kanału dolotowego dla rzędu 1. ECU próbuje sterować położeniem klapy kolektora dolotowego, po wykryciu usterki włącza się lampka kontrolna silnika.Oprócz kontrolki Check Engine, pojazd przechodzi w tryb awaryjny. Tryb awaryjny pozostanie do usunięcia usterki lub wznowienia normalnej pracy.Co powoduje kod P2006?
Uszkodzona lub zatkana prowadnica kolektora dolotowego
Zwarta lub otwarta wiązka przewodów
Uszkodzony elektromagnes sterujący prowadnicy kolektora dolotowego
Słabe połączenie elektryczne.

Do góry Bottom