• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

W211 emissions inspection/main inspection. performed on time? - nie chce sie skasować

Baniel

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Olsztyn
Mercedes W211, 2004r. na liczniku krzyczy by zrobić inspekcje spalin i główną jak w temacie. Kasowałem testerem , w zasadzie przestawiałem datę, przestawiałem ręcznie z licznika, zatwierdzałem serwisy i przegląd a inspekcja dalej wyświetla sie na liczniku. Jak to pokonać? kiedyś, poprzednio skasowała się bez problemu.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
O, też mam taki problem, pół roku temu wszystko ładnie się skasowało, teraz nie działa żadna zmiana daty, robię przez delphi, starki nie mam

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Problem polegał w moim przypadku na tym że w nawigacji nie wiadomo dlaczego zapisała się data 1976r,zmieniłem datę w zegarach(licznik) na 1978r i po sprawie

W menu zestawu wskaźników, w menu serwisowym, w "Dodatkowej pracy", są dwie daty 1) Kontrola emisji i 2) Kontrola ogólna. Możesz ustawić te daty na dowolny miesiąc i rok, a jeśli je przekroczysz, otrzymasz odpowiednie ostrzeżenie. Rozwiązaniem jest po prostu ustawienie miesiąca i roku na jakiś czas w przyszłości, a wiadomość zniknie do tego czasu!

Baniel

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Olsztyn
Trzeba poczekać na aktualizację softu, problem znany i podobnież pracują nad rozwiązaniem.
Nawigacja błędnie odczytuje datę z GPSu i stąd problem.

BOREK321

Początkujący
Punktów
1
Miasto
SZCZECIN
U mnie jest podobnie nawigacja ma date 1977 i nie moge jej zmienić . Ale zobacze w zestawie wskaziników

Do góry Bottom