Jaka panika? tobie czas się zatrzymał? Dyktatura ci w głowie? Jeżeli można demokratycznie oddać swój głos, to czemu nie? Najlepiej usiąść i czekać jak ktoś podejmie decyzje...a potem szlochanie...
Nie chcesz podpisywać to nie podpisuj i głupio nie komentuj, sorry, musiałem bo dzięki takim jak ty jesteśmy jako kraj tu gdzie jesteśmy, bo co twój głos znaczy w wyborach? duuże ma znaczenie.![]()

Żyłka to mi strzeliła za młodu do motoryzacji i wcale się nie pompuję a skoro piszesz o młodych to znaczy że jesteś stary i pamiętasz czasy PRL-u, trudno takich zmienić i ich tok myślenia. Tacy jak ty jak mają ciepłą wodę w kranie to im wystarcza. Śmiać się chce tobie z czego? z wypowiedzi tutaj ludzi? To raczej z ciebie powinni się śmiać. Jak widzisz ile mam polubień, więc raczej ludziom pomagam a nie leję wiadro pomyj, ale widząc twoje pretensjonalne podejście do życia, to się wcale nie dziwię...Nie pompuj się tak, bo Ci żyłka strzeli.
Tak odnosząc się do treści na forum, Jak ktoś potrzebuje pomocy to często otrzymuje wiadro pomyj na głowę, ale jak czujecie zagrożenie branży to pomóżcie.
Jeżeli uważasz, że Twój głos coś zmieni w planach wprowadzania nowych wytycznych w motoryzacji to jesteś naiwny. Zaprotestuj też przeciw planom elektro w branży moto zobaczymy czy jesteś w stanie zmienić bieg historii. Śmiać się chce jak czyta się takie wypowiedzi, nawciskano młodzieży bzdetów o demokracji i teraz myślą, że świat zawojują.
a ile potrzeba? jest jakieś minimum? czy to nie ma znaczenia?Na chwilę obecną mamy już łącznie ponad 3000 głosów w petycji!
Mało czasu na plakaty ale dawajmy znać znajomym chociażby przez facebooka o tej akcji, każdy głos się liczy.Malo nas. Może jakiś plakat do powieszenia w hurtowniach... Nie każdy mechanik tu zagląda
Żyłka to mi strzeliła za młodu do motoryzacji i wcale się nie pompuję a skoro piszesz o młodych to znaczy że jesteś stary i pamiętasz czasy PRL-u, trudno takich zmienić i ich tok myślenia. Tacy jak ty jak mają ciepłą wodę w kranie to im wystarcza. Śmiać się chce tobie z czego? z wypowiedzi tutaj ludzi? To raczej z ciebie powinni się śmiać. Jak widzisz ile mam polubień, więc raczej ludziom pomagam a nie leję wiadro pomyj, ale widząc twoje pretensjonalne podejście do życia, to się wcale nie dziwię...![]()
Brawo TYJuż w starożytności wiedzieli, że świat oparty jest na kasie i dupie i do dziś się nic nie zmieniło. Jeżeli uważasz, że za komuny prowadzenie prywatnej firmy należało do przyjemności to się mylisz, teraz prowadzenie firmy to przyjemność. Gdybyś zobaczył jaką kasą dysponuje z pozoru niewielka firma automotiv na inwestycje to zrozumiałbyś bezsens twoich wypowiedzi. Pisać petycje możecie ciekawe czy powstrzymacie nimi lobby motoryzacyjne. Jeżeli bosi branży zadecydują koniec z OBD to będzie koniec, i żadne pisanie petycji nic nie pomoże. Nawet znajomości w PE w Brukseli lub u prezesa na Nowogrodzkiej nic nie pomogą.
A o moją sytuację materialną martwić się nie musisz na razie na życie na pewnym poziomie wystarcza. I bazując na Twojej wiedzy z czasów tzw.komuny, informuję: w partii nie byłem, strajkować też nie strajkowałem, z państwowej posadki też nie korzystałem, donosić na sąsiadów nie donosiłem. Sam dupiłem na swoje utrzymanie i do dziś to robię nie użalając się nad swoim losem.
Głos swój oddałem i nie liczę na legitymację kombatancką w przyszłości.
, wcale nie mam zamiaru martwić się o twoje dochody, bo co mnie to....chodziło mi o zupełnie coś innego...że krytykujesz ludzi którzy oddają głosy do petycji i się naśmiewasz. Mamy taką możliwość to oddajemy. Gdybyśmy nie oddali to może potem byśmy żałowali...a po za tym nie znasz Prezesa z Nowogrodzkiej... a na lemingów to na pewno liczyć nie można z samym przewodniczącym Tuskotłukiem na czele....
Brawo TY, wcale nie mam zamiaru martwić się o twoje dochody, bo co mnie to....chodziło mi o zupełnie coś innego...że krytykujesz ludzi którzy oddają głosy do petycji i się naśmiewasz. Mamy taką możliwość to oddajemy. Gdybyśmy nie oddali to może potem byśmy żałowali...a po za tym nie znasz Prezesa z Nowogrodzkiej... a na lemingów to na pewno liczyć nie można z samym przewodniczącym Tuskotłukiem na czele....
![]()
Ty chyba kolego za mocne narkotyki brałeś...Ja widzę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie program 20000+ dla pozbawionych OBD , to nowy program dla dorabiających się mechaników po 2015. I Ty mi piszesz o pokłosiu PRL-u i ciepłej wodzie z kranu - kim Ty jesteś?
Moim - podkreślam moim zdaniem, dostęp do diagnozy pojazdu powinien być ogólnodostępny.
Klient powinien mieć prawo wyboru czy naprawia samochód w ASO czy w serwisie niezależnym.
A skoro wybierze serwis niezależny, to powinien ten serwis mieć dostęp, choć by do odczytu błędów i podglądu parametrów rzeczywistych...
1.Ty chyba kolego za mocne narkotyki brałeś...
2.Sam płacę dla koncernów motoryzacyjnych takich jak VW A.G czy PSA abonamenty takie, że nie wiem czy tyle w roku na PIT masz.
3.Chcesz płacić więcej?

no i git,, no ale ja żadnej broni nie brałem tylko wyraziłem swoje zdanie.
Dla twojej ciekawości to napiszę że jestem właścicielem własnej firmy i mam głęboko to co zrobią, ale jedno jest pewne że chodzi o wyrwanie kasy i uzależnienie prywatnych przedsiębiorców do koncernów,,,szukają kasy.
Ja wolę te pieniążki wydać na coś innego...![]()