• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

warsztat mobilny

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Jak się ma otwarcie mobilnego warsztatu do papierologii? Biuro w domu, naprawa u klienta? Od bardzo dawna działam w domu, mam klientów i firmy,ale teraz trochę się pozmieniało i potrzebuje legalizacji firmy... Faktury dla firm, hurtownie wymagają zaświadczenia o działalności itp Interesuje się tym tematem od dawna, ale teraz jestem zmuszony współpracować z państwem. Zatrudnienie oczywiście mam gdzie indziej wszystko legalnie teraz jak otworzyć mobilny bez zagladania mi do garażu, nikogo nie zatrudniam. Interesuje mnie naprawa i sprzedaż części

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Kolega tak ma,firma zaresjtrowana tam gdzie mieszka a uslugi wykonuje tylko po firmach i jakos to ma zgloszone jako usługa u klienta.Poprostu zaamiast sie tu pytac odwiedz kumtego ksiegowca i wyjdziesz ze wszystkimi informacjami,tak sie to kolego robi.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Dziękuję. Wybieram się niedługo do księgowej, nie wiedziałem że ona musi się znać jak rejestrować działalność jakie PKD itp

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
nie musi ale wie i zeby sobie klienta do swojego biura przyciagnac to zalatwiaja wszelkie formalnosci i pomagaja w starcie.
Tak bylo bynajmniej zemna,w mojej gestii bylo tylko pojsc do gminy i zglosic(z 15 minut tam zeszło)i wyrobic pieczatke(30min)
Całą reszte zgłosiła mi ksiegowa a teraz to juz chyba wszystko totalnie idzie po systemie i nic nie musi robić.
najdluzej zeszlo na bajerce w biurze,dyskusje odnosnie formy opodatkowania.pkd/lokale i inne ceregiele uzgodnilismy i tak działam do dziś i dalej jestem w tym samym biurze bo jestem zadowolony z obsługi.
samo to ze duze biura obrachunkowe maja rozne ciekawe kontakty z roznymi ludzmi urzedu i w razie czegos zawsze jest podpora.
dzialaj i sie nie zastanawiaj,pozdrawiam

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Ja wszystko robię u siebie, chociaż wiem że nawet pod blokiem niema rzeczy niemożliwych. To zależy tylko od wyposażenia, umiejętności dostosowania się i odpowiedniej zapłaty :D

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
I jest jakieś PKD teraz na mobilny warsztat, czy masz 45.20.z

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
ja mam 45.20.z tylko z dopiskiem warsztat mobilny...ksiegowa doradziła