• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztat w blaszaku

boras123

Początkujący
Punktów
1
Wlaśnie do mojego ojca przychodzi wiele osob zeby lakierowac samochody ale narazie nie ma ma jeden garaz 10x8 z kanałem ale ma juz zbyt slaby sprzęt zeby lakierowac dlatego teraz odmawia kazdej pracy . Dlatego chcialem wlasny garaz bym kupił sprzet i sam chcialem sie najpierw nauczyc pracy razem z nim a potem robic samemu

A wolałbym wlasny garaz bo jednak robic na swoim to co innego niz nawet u ojca.
Również myslalem o postawieniu garazu z tyvh plyt ogrodzeniowych ale nie wiem jak z kosztami by to wyszlo. A powiedzcie czy warto by bylo drewniany garaz obity plyta osb ?

Muminek

SuperMechanior
Punktów
73
Lepiej postawić warsztat z płyt jak płot. W bkaszaku zimą będzie wilgoc. Nie mówiąc już jak ogrzać taki blaszak zima. Z plyt betonowych jest lepszy bo robisz na tym wieniec i robisz normalny drewniany dach. Możesz ocieplić styropianem, dach wełna i wygląda jak murowany.
mój kolega postawił takiego blaszaka na 2 auta i ocieplił styropianem od środka tak że profile konstrukcji są całe schowane i jest gładka ściana w środku. do mnie osobiście to nie przemawia- mam murowany- jednak to jakiś pomysł jest , pewnie tańszy i szybszy w postawieniu

...
Również myslalem o postawieniu garazu z tyvh plyt ogrodzeniowych ale nie wiem jak z kosztami by to wyszlo. A powiedzcie czy warto by bylo drewniany garaz obity plyta osb ?
to już chyba lepiej ten blaszak- raz z uwagi na łatwopalność, dwa że miejsce pracy/warsztat powinno mieć ''rence i nogi'' tzn wyglądać schludnie, drewniana szopka jest raczej lepsza dla stolarzy .
Pomyśl czy wolał byś oddać swój samochód do przysłowiowego mireczka robiącego w szopce czy do schludnie i nazwimy to profesjonalnie prezentującego się miejsca/warsztatu.

Ostatnia edycja:

boras123

Początkujący
Punktów
1
Ja bym wolał oddac do kogos kto sie zna na mechanice i robi w szopce niz do kogos co wiem ze sie nie zna a ma super garaz. Ale jednak masz racje na pierwszy rzut oka wybrał bym osobe z lepszym garazem ☹

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Blaszak szybki do postawienia. Rób co lubisz. Na wszystko będzie klient. Zapamietaj. Mozesz drogo brać i dobrze robić. Przy płaceniu będą płakać, łkać, stękać a i tak do ciebie przyjdą. Lakierowanie trzeba lubić. Chcąc robić mechanikę musisz troche elektryki liznąć.
Blaszak 6x6 to jedno stanowisko.

boras123

Początkujący
Punktów
1
No wlasnie blaszak tani i szybki w postawieniu. Jak by warsztat nie wypalil to moge sprzedać sprzet trochw narzedzi zostawic i miec miejsce postojowe na samochod nie tracac na tym za wiele .

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Jak znasz się na tym co robisz to nie może nie wypalić. Tym bardziej że nie masz kosztów najmu lokalu itd.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Siema mam prawie 18 lat i chcial bym kupic sobie garaz blaszaK 6x6. Mam ojca blacharza lakiernika ktory zna sie rowniez na mechanice . Dlatego chcial bym kupic ten garaz i razem z nim naprawiac auta bym sie razem z nim uczyl i potem poszedl na swoje . Powiedzcie czy warto kupic taki garaz czy w taki blaszak raczej nie nadaje sie zeny sluzył jako warsztat ?
Blaszaka też ocieplisz tanio

boras123

Początkujący
Punktów
1
A jeszcze zapytam o garaze namiotowe czy warto . Mam okazje za jakies 4000 tysiace kupic taki garaz 12x6 i slyszałem ze mozna go normalnie obic blacha i wtedy by byl jak normalny warsztat

boras123

Początkujący
Punktów
1
A zamiast blaszaka wtedy nie dalo by sie w nim robic ? Wylac tam posadzke przymocowac slupy i na dach i sciany plandeka

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
spoko. myślełem bardziej żeby pomiedzy blaszaka a namiot zapodać piane.
a posadzka koniecznie przed wykopaniem kanału

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Chyba wolałbym z obornickiej zrobić. Koszt wyższy, ale odrazu ocieplony i przy dobrej ręce idzie ładnie to zrobić.

boras123

Początkujący
Punktów
1
Tez bym zrobil ale mam budzet ograniczony do jakis 5000zl

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
To chyba tylko duży blaszak.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Nie szkoda Ci zdrowia na lakierowanie w takich warunkach? Ja w podobnych działałem 15 lat, zaczęły się problemy ze zdrowiem to uciekłem w mechanikę i diagnostykę, w ostatniej chwili. Kilku kolegów po fachu już nie żyje...

boras123

Początkujący
Punktów
1
Po czasie jak by byly juz lepsze pieniądze to warunki by napewno byly lepsze

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
W zyciu bym nie chciał marnować zdrowia na lakierowanie. Nikt tego nie chce robić.

boras123

Początkujący
Punktów
1
No ale jednak z lakierni mozna niezle zarobic duzoo więcej niz z mechaniki

Do góry Bottom