• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warsztatowy odkurzacz

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Cześć chłopy...jakich używacie u siebie na warsztatach odkurzaczy?? Tak żeby jakiś tam syf wciągnąć czy odpylić coś ..na allegro tego w h.j ale jak zwykle jest tego tyle że kuźwa nie wiadomo co wybrać i o jakich parametrach no najlepiej jak by ciągnął w miarę przyzwoicie...w mrówce u nas są takie Dedry za 400 coś zł...ale czy z takich marketów to warto brać..?? budżet no niech będzie do 500zl?dajta znać

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Zrób sobie separator cyklonowy z wiadra z Castoramy to najzwyklejszy odkurzacz daje radę ( dołożyłem do tego filtr powietrza z jcb8018 i nawet popiół wciągam z kominka) ;)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
Zrób sobie separator cyklonowy z wiadra z Castoramy to najzwyklejszy odkurzacz daje radę ( dołożyłem do tego filtr powietrza z jcb8018 i nawet popiół wciągam z kominka) ;)
przypomniała mi się historia z kumplem budowlańcem. dobry chłopak, ale ma fioła na punkcie boscha. jakie narzędzie nie kupi to MUSI być bosch. wkrętarki, wiertarki, piły, kombinerki. no qrwa wszystko. odkurzacz też boscha, separator to osobny baniak i też oczywiście jedynej słusznej marki.

no i dawno przy wódce w 3 zaczęliśmy się licytować który sprzęt lepszy: oryginalny boscha czy jakieś najtańsze badziewie z lokalnej "półhurtowni". no to nas trzech, "troszkę już wesołych" :) zrobiliśmy procesję do remontowanego pubu przez kumpla dzierżąc 3 sprzęty: odkurzacz boscha, separator boscha i ten tani z chin.
Jestem ciekawi co ludzie po drodze myśleli, gdy nas mijali. bo każdy sprzęt dość spory, przemysłowy. 3 uchachanych gości z trzema baniakami :D

co ważne: oczywiście różnic nie było wielkich, więc remis. no może prócz ceny

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Lidlowy odkurzacz z tych "przemysłowych", jak chodzi o stosunek cena do możliwości nie ma nic lepszego. Używałem takiego do sprzątania gruzu przy remoncie

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Zakupiłem odkurzacz co prawda w tamtym tygodniu dziś dopiero przyszedł jak na moje tam potrzeby to raczej już wystarczy.Jest to Graphite 59G608 ...co prawda tu u nas na orendziu znalazłem 59g607 ale model wyżej udało mi się tanio wyrwać ze znanego portalu aukcyjnego.... montaż prosty i szybki IMG_20220307_180142_4.jpg
Jak się będzie sprawował n warsztacie napiszę ..jak na razie robi dobre wrażenie.
Automatyczne połączenie postów:

A i zapomniałem wspomnieć bo w zestawie nie nie ma tej końcówki okrągłej z włosiem ...

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Cześć chłopy...jakich używacie u siebie na warsztatach odkurzaczy?? Tak żeby jakiś tam syf wciągnąć czy odpylić coś ..na allegro tego w h.j ale jak zwykle jest tego tyle że kuźwa nie wiadomo co wybrać i o jakich parametrach no najlepiej jak by ciągnął w miarę przyzwoicie...w mrówce u nas są takie Dedry za 400 coś zł...ale czy z takich marketów to warto brać..?? budżet no niech będzie do 500zl?dajta znać
borykałem sie niedawno z podobnym problemem,kupilem finalnie WD4 za ok 500,do tego zrobilem sobie przewod 5m(roznicy w ciagu na 2-5m nie widze zadnej)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
No przewód zasysający jak i rura mogła by być dłuższa bo przy moim wzroście to muszę się trochę przychylić.
borykałem sie niedawno z podobnym problemem,kupilem finalnie WD4 za ok 500,do tego zrobilem sobie przewod 5m(roznicy w ciagu na 2-5m nie widze zadnej)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
No przewód zasysający jak i rura mogła by być dłuższa bo przy moim wzroście to muszę się trochę przychylić.
Za metr tej rury/węża płaciłem coś ok 20zl w tym samym sklepie(punkt/dealer Karcher) co odkurzacz.Koncowki fabrycznie zakute/nakręcone demontujesz i wstawiasz inny przewód.Dobry temat

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Worek lepszy tekstylny czy papierowy? Idę piec wyczyścić zobaczę jaki efekt będzie

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Znaczy do pieca to nie miałem tam całej sadzy wyciągać tylko z podłogi poodkurzac ... ładnie ciągnie. Jutro poodkurzam Skodę i Volvo a na koniec sciagne cały syf z golfiny bo już na przyszły tydzień już wizyta u blacharza i lakiernika i składamy wszystko z powrotem..:D

Do góry Bottom