• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wectra b 2.2 tdi ciezko odpala i bardzo kopci na siwo

Slawomir 002

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Witam serdecznie. Moim problemem jest ciezkie odpalanie mojej wectry trzeba kilkanascie razy krecic zanim odpali a jak odpali to bardzo nie rowno pracuje i kopci na siwo po godzinie czasem nawet wiecej silnik wchodzi na normalne obroty i przestaje dymic lecz nie wchodzi wtedy na obroty. Prosze o jakies rady zanim oddam auto jakiemus doktorowi. Dodam ze komp nie wykazal zadnych błędów.

Slawomir 002

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Rok 2001 a kompa podlanczali na warsztacie. Odpowietrzalem go ale co dzien jest to samo jedni mowia ze to wtryski a drudzy ze to pompa i zglupialem calkowicie co naprawiac.

Slawomir 002

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Czyscilem kolector dolotowy byl tak zawalony ze glowa mala chyba ze jest nadal zawalony syfem glebiej w glowicy sam juz nie wiem

Uczen77

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bünde
Sprawdz kanal dolotowy silnika i eger
Przed odpalaniem wykrec sonde albo korek od wlewu oleju i wyciagnij bagnet i wtedy probuj uruchomic silik

Uczen77

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bünde
Dlaczego? Jak jest czesciowo zapchany dpf nie bedzie odpalal zak jak powinien tym bardziej ze gosc moeil o zapchanym kanale dolotowym i nie pokazuje bledow

Uczen77

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bünde
Jak zwal tak zwal
Odkrec wylot przy kolektoze i zobacz czy jest lepiej jak nie to szukaj w zasilaniu paliwa

Rozmawiamy o dieslu prawda?

Sorry myslalem o modelu c

Zapedzilem sie

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
Chłopie, nie jak zwał tak zwał. Katalizator tak zwał. Skoro 2.2dti to chyba nie benzyna, czy nie?

Panowie, vectra b 2.2 dti benzyna z dpfem

Uczen77

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bünde
Powoli jutto mam 40 tke i dzis swietuje

A jak juz odpali i wylaczysz to po ponownym uruchomieniu jest tak samo ?nazdrowie

Do góry Bottom