Cześć,
mam jedno i drugie narzędzie.
Moja opinia jest taka wiertarko-wkrętarka jest (jak dla mnie) świetnym narzędziem, ale do zastosowania „przy domu”. Wkrętarka udarowa według mnie też kilka razy takiej użyłem przy silniku, ale nie sprawdza się przynajmniej w moim przypadku.
Nie mam pojęcia, jakie są teraz ceny w Polsce jak kupiłem dla siebie klucz udarowy Milwaukee M12 FIW38-0 jest to klucz 3/8 cala do tego kupiłem baterię 6Ah za € 50 klucz kosztował mnie € 100 kupiony na Amazon UK. Nie mam pojęcia jak to wygląda z wysyłką do Polski z tego Amazona.
Ładowarkę do tego można kupić tutaj za około € 25. Ja ładowarki nie kupowałem osobno miałem wcześniej kupioną grzechotkę Milawaukee M12 FHIR38-201B za to zapłaciłem jak pamiętam niecałe € 230. Według mnie zestaw grzechotka i klucz udarowy to podstawa do sprawnej i przyjemniej pracy.
Nie wiem, czy się zamkniesz w 900 zł, ale warto kupić jedno i drugie. Klucz udarowy jest mały i poręczny odkręcam nim między innymi śruby kół w aucie dociągnięte momentem 120Nm. Ostatnio wymieniałem silnik i skrzynię w Audi A6 i klucz bez wysiłku dał radę.. Chciałem jeszcze kupić DeWalt DCW921N ten jest na kwadrat 1/2 cala nie pamiętam czy jest też na 3/8 cala. Dla porównania mam też DeWALT DCW899N, ale to jest „krowa” dobra do roboty przy zawieszeniu w aucie nie przy motocyklach.
Poszukaj czegoś w internecie na pewno znajdziesz coś w dobrej cenie. Poszukaj na YT opinii o tych narzędziach. Wybór oczywiście należy do Ciebie, ale ja bym nie kupował niczego typu "parkinson" z Lidla, czy innej sieci tego typu. Dla mnie to "szmelc " bez względu, czego inni nie powiedzą. Miałem dwa narzędzia z Lidla jedno oddałem drugie leży w szopie i zdycha.