• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam!Jakie pierścienie tłokowe???

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Witam wszystkich.Mam pytanie odnośnie pierścieni tłokowych.Jakiej marki pierścienie zakładacie u siebie?(np:SCHOTTLE,GOETZE,PRIMA,GM,MAHLE,KOLBENSCHMIDT,itd...) A co sadzicie o pierścieniach olejowych?lepiej zakładać dwuczęściowe czy trzyczęściowe?Słyszałem że (GEOTZE) ma trzyczęściowy pierścień olejowy i po wymianie lubią się szybko zapiekać.Czy może zakładacie Polskiego producenta (PRIMA)?macie jakieś doświadczenie z tymi pierścionkami?Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam...

A

autozibi

Ja zakładam Goetze i Prima .
Olejowe staram się zakładać tradycyjne dwu częściowe bo według mnie są najlepsze .

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
A jak te pierścienie z Primy się sprawują ?

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Pierścienie z primy są dobre jakościowo i cenowo. Goetz są znów kruche i trzeba uważać przy montażu żeby się nie rozpadły. Olejowe zakładam dwuczęściowe.

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
macie może jakiś namiar w necie gdzie kupujecie pierścienie?

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
spoko dzięki za odpowiedzi.Do montażu poszły pierścienie z PRIMY, głowica poszła do sprawdzenia.Planowanie nowe uszczelniacze ,sprawdzone prowadnice i zawory.Wszystko poskładane jak dotąd zrobione ponad 3 tysie i wszystko śmiga super... Pozdrawiam

Bollek

Początkujący
Punktów
0
Witam! Odgrzeję kotleta co byście polecili ? Mahle? Kolbenschmidt ? Czy może coś innego ?

Do góry Bottom