• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam problem Skoda octavia 1,9 sdi 68km 2003r.

Kamilololo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Czujnik temperatury jest dobry bo jak go odpinasz to wtedy pompa paliwa podaje maksymalną dawkę paliwa na rozruch. Sprawdź kąt wtrysku kiedy był robiony rozrzad? Może już czas bo jest rozciagniety że kat się zmienił. Stało się to nagle czy było z czasem coraz gorzej?

Dajcie spokój tym świecą to nie one. To jest kąt wtrysku zablokuj rozrząd tylko wszystko dokładnie do znaków i 100% pół zęba będzie przesunięty.

5152300000_1316365902.png

Ostatnia edycja:

Ne3kk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Czujnik temperatury jest dobry bo jak go odpinasz to wtedy pompa paliwa podaje maksymalną dawkę paliwa na rozruch. Sprawdź kąt wtrysku kiedy był robiony rozrzad? Może już czas bo jest rozciagniety że kat się zmienił. Stało się to nagle czy było z czasem coraz gorzej?

Dajcie spokój tym świecą to nie one. To jest kąt wtrysku zablokuj rozrząd tylko wszystko dokładnie do znaków i 100% pół zęba będzie przesunięty.

Wyświetl załącznik 18139
Auto jak kupiłem, to już tak było, sprzedawca mówił,że to świece, rozrząd był dawno robiony, szczerze jeszcze 10k km i muszę robić
Auto ma przebieg 280 tyś i i przed 300 tyś trzeba zrobić .

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Zastanów się dobrze albo jeszcze raz przeczytaj pierwszy post. Gdyby to był kąt to zimny by miał ciężko a nie ciepły. Dawka startowa albo przekaźnik jak ktoś, chyba spec pisał, moim zdaniem. Żadne świece, nie o tej porze roku.

Ne3kk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Zastanów się dobrze albo jeszcze raz przeczytaj pierwszy post. Gdyby to był kąt to zimny by miał ciężko a nie ciepły. Dawka startowa albo przekaźnik jak ktoś, chyba spec pisał, moim zdaniem. Żadne świece, nie o tej porze roku.
Auto pali ciężko jak jest zimne nie ważne jaka jest pogoda.
Byłem u mechanika i nie wie co jest. Mechanik dość dobry..

Ne3kk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Aaa, to ja gapa źle przeczytałem, sory Kuźwa jak nie wiem co. Więc chłopaki dobrze radzą, sprawdź rozrząd i ustaw kąt wtrysku.
Rozumiem,ale jak sprawdzić kąt wtrysku da się to bez sprzętu?
Jak przyspieszyć jak ten zapłon co ktoś pisał.

baczo19

Gaduła
Punktów
1
Miasto
chorzów
A może zwróć uwagę czy stajesz maska w dół czy w górę? Może przyczyną jest cofanie się paliwa? Nieszczelna pompa wtryskowa ? Myślałeś coś w tym kierunku?

Ne3kk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
A może zwróć uwagę czy stajesz maska w dół czy w górę? Może przyczyną jest cofanie się paliwa? Nieszczelna pompa wtryskowa ? Myślałeś coś w tym kierunku?
Był odpalany też i w różnym kątem i to samo odpala ciężko nie ważne czy jest ciepło czy zimno
Jak pisałem odpięta kostka auto pali od kopa.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Będzie palić bo dostaje dawkę paliwa jakby było-40'. Pierdzielisz się z tym autem już ze dwa tygodnie. Nie ma tam koło ciebie jakiegoś kolegi z forum co by Ci to ogarnął?

Ne3kk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Będzie palić bo dostaje dawkę paliwa jakby było-40'. Pierdzielisz się z tym autem już ze dwa tygodnie. Nie ma tam koło ciebie jakiegoś kolegi z forum co by Ci to ogarnął?
Nie, nie było mnie tydzień,więc auto dopiero 4 dzień próbuje naprawić .

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Pisz do mnie na pw. Pomogę Ci to zrobić
Z przekaźniki em i bez.

Do góry Bottom