• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam umie ktoś rozkodować radio

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
Becker - South Africa.
Brak słów dosłownie.
Ja rozumiem, w Kia, Hyundai, jakimś Suzuki, w Skodzie albo nawet w Renoo ale w Meśku Harman Becker? BangOlufsen niet? Sony też fuj a Panasonic be be?
Nawet nie Blaupunkt tam siedzi???

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
To łatwe ale czasochłonne. Musisz znaleźć darmowy kalkulator kodów do VW. Łatwo nie będzie. To ten sam biznes, co kiedyś z simlockami.
Wyrzuć tego kaseciaka, wstaw tam jakiegoś poczciwego choćby Sony z Allegro (w cenie 40-50zł), będziesz bardziej zadowolony a samo radnio będzie pewnie w cenie kodu na płatnych stronach www.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Jak ja uwielbiam jak ktoś się wypowiada nie znając się kompletnie na radiach w tym dekodowaniu. Ten becker jest o niebo lepszy od tego sony co proponujesz. Jakie VW? One były montowane w Mercedesach, wzmacniacze w sony nie dorównują beckerowi nawet jak są wiekowe (mam na myśli kompatybilność auta, głośników, ustawiń itp)

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
Miałem otwarte kilka zakładek stąd pomyłka. Oczywiście, że miałem na myśli kalkulator do Beckera. A co do jakości, nie wypowiadam się. Sony z serii GT to nie były tanie radia, gdy na rynek weszły. Od 2005 roku używam GT22 oraz zestaw głośników Boss z Opla Omegi. Sądzę, że te Sony rozniesie w kawałki tego athaicznego Beckera. To nie są radia z wyższego segmentu. Były wkładane do A/B klasy najczęściej, czasami C klasa.
Tam wzmacniacz nie przekracza 4x20W+2x5W.

A tak na marginesie: co komu dzisiaj po radiu bez choćby FLAC? W prawdzie mp3 320kb/s da się słuchać lecz nie wszędzie i zawsze. Wszystko zależy od ilości i jakości głośników zatem wydaje mi się, że nawet 4x45W to za mało, aby obudzić wszystkie głośniki.
Całość zależy jeszcze od ucha i ... całej reszty :)

Do góry Bottom