• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam wszystkich

Thadeuss73

Nowy
Punktów
2
Miasto
Łódź
Witam mam pytanie do kolegów mechaników może ktoś miał taki przypadek autko mazda cx5 2.2d 150KM 4WD
Skrzynia manualna 6 biegów
Autko jeździe bardzo ładnie do momentu przelączenia na 6 bieg wtedy następują drgania lewarka a przy przyspieszeniu wywala 6
Jeśli się trzyma lewarek auto jeździe bez problemu skr'unią nie szumi jest cicho.
Klientowi wymieniono wcześniej linki i lewarek .
Jak sądzicie czy to skrzynia zdechlo?
Może ktoś miał podobną historię.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Noo. W skrzyni ZF-a montowanej w Sorach i Solbusach C9,5 i pochodnych regularnie wysypuje się w ten sposób czwarty bieg. Skrzynię trzeba zrzucić, rozebrać i zajrzeć, które koła zębate już dogorywają.

Thadeuss73

Nowy
Punktów
2
Miasto
Łódź
Noo. W skrzyni ZF-a montowanej w Sorach i Solbusach C9,5 i pochodnych regularnie wysypuje się w ten sposób czwarty bieg. Skrzynię trzeba zrzucić, rozebrać i zajrzeć, które koła zębate już dogorywają.
Oki wielkie dzięki
Nie wiesz jak z dostępnością części do tych skrzyń?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Dobry zakład na pewno coś dobierze, manual jak każdy inny. Zresztą bez rozbierania skrzyni nikt ci na 100% nie powie, co jest do roboty, bo inne elementy też dostają po dupie.

Thadeuss73

Nowy
Punktów
2
Miasto
Łódź
Dobry zakład na pewno coś dobierze, manual jak każdy inny. Zresztą bez rozbierania skrzyni nikt ci na 100% nie powie, co jest do roboty, bo inne elementy też dostają po dupie.
Kolego bardzo dziękuję za odpis skrzynie już rozebralem i nie jest potrzebny do tego zakład gdyż nie ma tam wielkiej filozofii.
Zadałem tylko pytanie jak z dostępnością części.
Ale i to ogarnąłem już uszkodzone jest koło 6 biegu piasta i synchronizator.
Części zamówione.
Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam

Do góry Bottom