• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wprowadzenie kodu do radia Laguna II

wojtulo

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich serdecznie.Mam problem z wprowadzeniem kodu do radia do Laguny II.
Wyczytałem na forum że aby wpisać 4ro cyfrowy kod należy pokrętłem w pilocie przy kierownicy
ustawić daną cyfrę i zatwierdzić ją przyciskiem i tu właśnie problem ,którym ?,i powtórzyć tą operację aż się wpisze cały kod.Nie mam instrukcji obsługi radia i nie wiem co oznacza ten znak graficzny dotyczący tego przycisku do zatwierdzania.Ja próbowałem zatwierdzać tym dolnym przyciskiem w pilocie i za każdym razem mam ERROR, pomimo że mam kod do radia.Próbowałem też wprowadzić wszystkie 4ry cyfry i dopiero zatwierdzić i też nic z tego.Czy jest możliwość aby pierwszy właściciel wykasował oryginalny kod i wstawił swój ?.Pomóżcie.Pozdrawiam

wojtulo

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję za odpowiedż.
kod który mam podany 5776 znajduje się w książce przeglądowej na pierwszej stronie mojego samochodu wraz z innymi numerami.Stąd moje pytanie czy ktoś mógł zamienić ten kod?.Któryś z kolegów zamieścił na forum instrukcję wpisywania tego kodu więc gdy ukazały się 4y zera,pokrętłem w pilocie ustawiałem na 5 i chciałem zatwierdzić przyciskiem który jest u dołu pilota i od razu wyskakiwał ERROR.Stąd moje drugie pytanie którym przyciskiem zatwierdzam każdą z tych cyfr?bo pisałem że nie mam instrukcji obsługi radia i nie wiem jaki przycisk jest określony tym znakiem graficznym jaki zamieścił w instrukcji kolega

wojtulo

Początkujący
Punktów
0
Tak też robiłem na początku,dlatego wszedłem na stronę tej instrukcji i zobaczyłem że każdą cyfrę należy zatwierdzać,i to też nie daje efektów !.Przejrzyj tę instrukcję ona jest na stronie "kody do radia" .Dlatego zawracam Ci głowę bo pomyślałem że może nie tym przyciskiem co potrzeba zatwierdzam ale żaden inny nie zatwierdza tylko ten na dole,i już nie wiem co się dzieje,bo jak wiesz odliczanie po złym kodzie odbywa się już b wolno

Norek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Mam taki sam problem jak Wojtulo. Wprowadzam pierwszą cyfrę kodu i nie mogę jej zatwierdzić. Robię wszystko według instrukcji i kursor nie przeskakuje na drugą cyfrę. Co robić?

rutek_nt

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Nowy Tomyśl
Witam
Mam problem z radiem w renault laguna II z roku 2003 , ponieważ podłączyłem radio i na wyświetlaczu pokazuje mi cały czas error i nie idzie wprowadzić kodu, nie wiem co mam zrobić aby działało , może radio jest zepsute ?

rutek_nt

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Nowy Tomyśl
Ile czasu mniej więcej trzeba czekać, bo próbowałem przez jakies 30min bez jazdy. Czy musi być tylko załączony zapłon czy może być odpalony samochód też?

rowito

Początkujący
Punktów
0
to nic nie daje bo świeci sie tak juz jakiś czas i nawet podczas jazdy
jeśli idzie o wprowadzanie kodu radia w reno - jeśli nie wiadomo których przycisków użyć to najlepiej robić to za pomocą przycisków programów i tak pierwszą cyfrę wprowadzić naciskając jedynkę tyle razy ile wynosi pierwsza cyfra kodu następną dwójką itd.zatwierdzamy naciskając sześć i trzymamy ją aż uruchomi się radio. Zablokowane radio można odblokować tylko wtedy gdy włączymy " zapłon" i wtedy można włączyć radio . Taki stan utrzymywać tak długo aż pojawią się zera.Czas jest zależny od ilości błędnych wpisywań kodu.

Rey

Początkujący
Punktów
0
Ile czasu mniej więcej trzeba czekać, bo próbowałem przez jakies 30min bez jazdy. Czy musi być tylko załączony zapłon czy może być odpalony samochód też?
Jeżeli nie chcesz czekać długo na wpisanie powtórnie kodu, wyłącz radio, następnie przyciśnij 2 i 5 i włącz radio, po ok 2 minutach przejdzie w stan odblokowany, będzie pikało co dwie sekundy ale kod można wpisać co 2 minuty, a nie 30 :)

michal 1977

Gaduła
Punktów
2
Miasto
lowestoft
czas jaki trzeba czekać zależy od ilości wpisania złego podwaja się i wystarczy mieć włączony zapłon silnik nie musi pracować życzę powodzenia

kochamlosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ol;sztyn
Witam Serdecznie
Kupiłam Lagunę i okazało się że nie ma kodu do radia jeśli ktoś mógł by mi pomóc.
Mogę podać jedynie numer nadwozia, bo jak to blondynka nie wiem jak wyjąć radio aby spisać numery.
Proszę o szybką odpowiedż, spragniona muzyki :)

D

dekster

Witam Serdecznie
Kupiłam Lagunę i okazało się że nie ma kodu do radia jeśli ktoś mógł by mi pomóc.
Mogę podać jedynie numer nadwozia, bo jak to blondynka nie wiem jak wyjąć radio aby spisać numery.
Proszę o szybką odpowiedż, spragniona muzyki :)
Pani spragniona:) proszę poprosić jakiegoś mężczyznę to na pewno wyjmie.... radyjko i spisze potrzebne numerki. Pozdrawiam

Pomoc z kodem do radia
Kontakt:
Tel.: 722 171 351
e-mail: stefan15@poczta.onet.pl
nr gg: 2094894
Zapraszam.

Pomogłem? Kliknij „Lubię”

kochamlosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ol;sztyn
Dekster ale czym mam wyjąć te radio śrubokrętem czy widelcem? Bo o chłopa na moich terenach trudno

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Gwoździami ^^ ew. małymi śrubokrętami aby zmieściły się. W regulaminie jest poradnik jak wyjąć.

kochamlosia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ol;sztyn
Gwoździami ^^ ew. małymi śrubokrętami aby zmieściły się. W regulaminie jest poradnik jak wyjąć.
Gwozdzie,hmm,szprychy miałam,pomogły.Pospisywałam wszystkie numery i na końcu czterocyfrowy kod,teraz poczytam jak go wbić i chyba usłyszę jakieś dzwięki...Dzięki Wam za pomoc,chłopaki.

Do góry Bottom