• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wtryskiwacze common rail

kamil3250

Początkujący
Punktów
0
Witam piszę z zapytaniem ponieważ przygotowuje się do wymiany uszczelki pokrywy zaworów ,kompletując części i spisując numer wtryskiwaczy dojrzałem że moje wtryski są z silnika o normie euro 4 a mam euro 3
Posiadane: 0445110216
Fabryczne: 0445110131
BMW E46 320D 150km 2003r
Vin:WBAAP71080PJ51731

Ostatnio robiąc test przelewowy , wyszło
że jestem z wtrysków leje paliwem do powrotu i to tak jak by się zaciął ,reszta w porządku.
Samochód jeździ ,nie szarpie , czarną chmurkę puści , delikatnie słychać ja stuka wtrysk na biegu jałowym (samochód robi bardzo dużo km i służy ,teraz spalanie podskoczyło o litr i czasem trzeba zrobić dolewkę)

Przy wymianie uszczelki pokrywy lecą również uszczelki kolektora ,pompy wysokiego ciśnienia, uszczelki turbiny wraz z podkładkami ,i wszystkie podkładki uszczelki ,uchwyty i różne pierdoły przy listwie wtryskowej (wszystko Ori) ,odma olejowa noi oczywiście ten wtrysk na pełną regeneracje ,nowy olej wraz z wszystkimi filtrami
Katalizatory już usunięte

Tylko nie wiem co myśleć na temat nie tych wtrysków ,czy kiedyś ktoś jakomś mape robił czy coś .
Przebieg 450000tyś

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
310
Miasto
Rakszawa
Euro4 było zapowiedziane w 2002 roku, więc możliwe że z katalizatorami twoje auto nawet spełniałoby tę normę emisji spalin i stąd wtryski z nowszego modelu.

Do góry Bottom